Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ 20 ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 20 αντιεξουσιαστές που προσήχθησαν νωρίτερα το μεσημέρι μετά την εισβολή τους στο προαύλιο της Βουλής, καθώς σύμφωνα με την  ΕΛ.ΑΣ. για να υπάρξει σύλληψη πρέπει να υπάρξει καταγγελία από τον υπεύθυνο του οργανισμού που στην προκειμένη περίπτωση είναι η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η κ. Κωνσταντοπούλου κληθείσα να σχολιάσει το γεγονός, έκανε λόγο για διαμαρτυρία που εντάσσεται στο συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών, δηλώνοντας πως πρόκειται για μια
ειρηνική διαδήλωση, ενώ απευθυνόμενη προς τους δημοσιογράφους σχολιάσε: «Είστε αναστατωμένοι επείδή κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν;».


Ο φρούραρχος της Βουλής, αστυνομικός διευθυντής, κατέθεσε στην Ασφάλεια, η οποία διενήργησε την προανάκριση για το περιστατικό, ότι οι διαδηλωτές δεν δημιούργησαν κανένα επεισόδιο και απλώς ανήρτησαν για λίγη ώρα ένα πανό, πέταξαν φυλλάδια, φώναξαν συνθήματα, και λίγη ώρα αργότερα αποχώρησαν.

Για «ανασφάλεια, που τείνει να γίνει γενικευμένη» έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, με αφορμή την εισβολή αναρχικών στο προαύλιο της Βουλής.

Η δήλωση του κ. Καραγκούνη έχει ως εξής: «Αναρχικοί, με και χωρίς κουκούλες, εισέβαλαν στο προαύλιο της Βουλής. Η ανασφάλεια τείνει να γίνει γενικευμένη. Η κυβέρνηση που επαγγέλθηκε διάλογο με τους κουκουλοφόρους, τώρα δεν μπορεί να περιφρουρήσει ούτε την ίδια τη Βουλή. Τους ρωτάμε ευθέως: Υπάρχει κράτος ή καταργήθηκε και αυτό;».

Την εισβολή των αντεξουσιαστών στον προαύλιο χώρο της Βουλής κατήγγειλε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας. 

«Πριν από μια εβδομάδα είχα δηλώσει ότι φοβάμαι πως το επόμενο βήμα θα είναι οι αντεξουσιαστές να μπουν στην Κατεχάκη. Έκανα λάθος, μπήκαν στη Βουλή. Μιλάμε για ξέφραγο αμπέλι. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο» δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Να προασπίσει την έννομη τάξη κάλεσε πριν από λίγο την κυβέρνηση ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Δένδιας.

«Αυτό το οποίο συνέβη σήμερα είναι κάτι το απολύτως προκλητικό. Καλώ λοιπόν την κυβέρνηση να εκτελέσει το συνταγματικό της καθήκον και να προασπίσει την έννομη τάξη. Το πιο απίστευτο δεν είναι αυτό που συνέβη, αλλά ότι δεν υπήρξε ούτε μια σύλληψη. Νομίζω ότι επιστρέφουμε στο καθεστώς ανομίας, το οποίο με μεγάλη προσπάθεια σταματήσαμε τον Ιούνιο του 2012» ανέφερε ο κ. Δένδιας.

Την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, ζήτησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ιωάννης Δριβελέγκας.

«Ήμουν έξω από τη Βουλή και ξαφνικά βλέπω 30, 40 άτομα, ίσως και περισσότερα, να τρέχουν, να περνάνε κάτω από τη μπάρα που είναι για τα αυτοκίνητα και να τρέχουν, να πετάνε τα φέιγ βολάν και κρατούσαν και ένα πανό το οποίο σήκωσαν. Τέτοιο πράγμα, είμαι από το 1993 βουλευτής, στη Βουλή δεν έχω ξαναδεί. Και νομίζω ότι ο κ. Πανούσης αυτήν τη στιγμή, ο ίδιος, πρέπει να υποβάλει την παραίτησή του. Πρέπει να παραιτηθεί. Διότι καταλύουν τη Δημοκρατία» είπε ο κ. Δριβελέγκας.

Να αναλάβει η Ζωή Κωνσταντοπούλου το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο Γιάννης Πανούσης την προεδρία της Βουλής αναφέρει σε σχόλιό του το Ποτάμι με αφορμή την είσοδο αντιεξουσιαστών στον προαύλιο χώρο της Βουλής.

Θα ήταν μια αμοιβαία και επωφελής για όλους μετακίνηση, αναφέρεται στο σχόλιο, καθώς «είναι βέβαιο ότι με αυτή τη λύση οι μεν αντιεξουσιαστές θα μείνουν από μόνοι τους εκτός Βουλής, το Κοινοβούλιο θα αποκτήσει την ομαλή λειτουργία του υπό την προεδρεία ενός έμπειρου πανεπιστημιακού -όπως ο κ. Πανούσης-, που είναι προφανές ότι κάποιοι τον εμποδίζουν να ασκήσει τα καθήκοντά του».

Σημειώνεται ότι η διμοιρία των ΜΑΤ που υπάρχει μόνιμα έξω από τη Βουλή, μετά την ανάληψη της νέας κυβέρνησης, και σύμφωνα με την αστυνομία, με αίτημα της κας Κωνσταντοπούλου, έχει μεταφερθεί από τα «λουλουδάδικα» απέναντι, στο ύψος του θεάτρου «Καρέζη» της οδού Ακαδημίας.  in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
1-4-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: