Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2015

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ WIND ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Συνεχίζουν για δεύτερη μέρα αύριο τη 48ωρη απεργία τους οι εργαζόμενοι στη WIND. Αν και η απεργία κρίθηκε παράνομη μετά από προσφυγή της εργοδοσίας  στα δικαστήρια, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν με την κάλυψη της απεργίας από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και δίνουν αγωνιστικό ραντεβού με απεργιακές συγκεντρώσεις στις 9 π.μ. στα κτίρια της εταιρείας.

ΣΕΤΗΠ: Η τρομοκρατία δεν θα περάσει - Των εργατών η πάλη θα τη σπάσει


Σε ανακοίνωσή του το ΔΣ του Συνδικάτου Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής «καταγγέλλει τη διοίκηση της Wind για την εξώδικη μήνυση που χαρακτηρίζει την απεργία των εργαζομένων παράνομη και καταχρηστική. Από κοντά τα αστικά δικαστήρια να επικυρώσουν αυτή την κίνηση. Δεν μας εκπλήσσει η απόφαση της ελληνικής αστικής δικαιοσύνης. Πάντα έτρεχε να στηρίξει τα μονοπώλια. Επιτελεί "άψογα το ρόλο της".

Η διοίκηση της Wind για ακόμα μια φορά προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, να βάλει φραγμό στον αγώνα τους. Γνωστές οι τακτικές με τις μηνύσεις, με το στήσιμο απεργοσπαστικών μηχανισμών και αυτή τη φορά. Δεν πρέπει να μας φοβίσουν. Εμείς έχουμε τη δύναμη να φέρουμε τα πάνω κάτω.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας και στην προσπάθεια τρομοκράτησης, αλλά να δηλώσουν βροντερό "παρών" με μαζική παρουσία στην απεργία. Είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων στη Wind που δίνουν τη μάχη για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα».

Διαστρέβλωση της αλήθειας από τη WIND - Ανακοίνωση των ταξικών δυνάμεων

Την ίδια ώρα με δελτίο Τύπου η εργοδοσία της WIND επιχειρεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, σημειώνοντας ότι οι μειώσεις μισθών αφορούν μόνο τους νεοπροσλαμβανόμενους. Ισχυρίζεται μάλιστα ότι «στη WIND δεν υπήρξε καμία μείωση στις αμοιβές των εργαζομένων με εξαίρεση τις αμοιβές της διοικητικής ομάδας».

Σε απάντησή της η «Ταξική Ενότητα Εργαζομένων στη WIND» σημειώνει:

«Με έκπληξη (ή μήπως και όχι τόσο...) πληροφορηθήκαμε το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η διοίκηση σήμερα, πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας του επιχειρησιακού μας σωματείου. Με την ίδια διάθεση “συναντίληψης” και “συναίνεσης” θα θέλαμε απλά να σημειώσουμε στους πολλούς και να υπενθυμίσουμε στη διοίκηση:

Τις 1.000 απολύσεις των τελευταίων ετών. Για του λόγου το αληθές το 2013 ήμασταν 2.100 εργαζόμενοι στη Wind και τώρα έχουμε παραμείνει λιγότεροι από 1.100.
Τις απλήρωτες υπερωρίες των εμπορικών και άλλων τμημάτων.
Τα ατέλειωτα βραδινά κακοπληρωμένα ή και απλήρωτα ξενύχτια των τεχνικών.
Την επινοικιαζόμενη εργασία, τα voucher, τους συμβασιούχους, τους 4ωρους συναδέλφους που αυξάνονται εκθετικά.
Την αποκοπή έργου και τις εργολαβίες ειδικά σε κομμάτια της εξυπηρέτησης πελατών μέσω τρίτων εταιρειών (βλ. Teleperformance), αλλά και στη μηχανογράφηση.
Τη δημιουργία από κοινού με την Vodafone της εταιρείας Victus για τη συλλειτουργία του δικτύου.
Τα 200 ιδιόκτητα καταστήματα που έγιναν όλα πλην ενός franchise.
Και σαν μην έφταναν όλα αυτά έχουμε κατασχέσεις σπιτιών σε απλούς καταναλωτές οφειλέτες, ζητήματα συντήρησης και επιδιόρθωσης βλαβών του δικτύου που καθυστερούν λόγω κόστους.

Όλες αυτές οι κινήσεις οδήγησαν στη μείωση του κόστους λειτουργίας της εταιρείας, στην αύξηση ακόμα και μέσω κρίσης των κερδών της. Αντίθετα ήταν τα αποτελέσματα για εμάς τους εργαζομένους στην Wind...

Δεν αρκούνται όμως σε αυτά. Η διοίκηση της Wind πρωτοστατεί στις συνδικαλιστικές διώξεις. Από την απόλυση μέλους του ΔΣ, πρωτοπόρων συναδέλφων, μηνύσεις λόγω κινητοποιήσεων.

Και σήμερα όπως και σε κάθε απεργία έστησαν απεργοσπαστικό μηχανισμό: Πιέσεις και τρομοκρατία σε συναδέλφους να εργαστούν από το σπίτι τους, σε άλλα κτίρια, σε άλλες εταιρείες. Δεν σταμάτησαν όμως ούτε εκεί, αλλά αντιγράφοντας (ή μήπως και σε ευθεία συνεννόηση;) τη διοίκηση της Vodafone προσπαθούν να κηρύξουν την απεργία μας παράνομη. Αυτοί που κατά τα άλλα θέλουν να υπογράψουν σύμβαση χαρακτηρίζουν τα αιτήματά μας καταχρηστικά. Και παραφράζουν κατά το δοκούν τα δίκαια αιτήματά μας. Εμείς όμως μέσα από τις μαζικές διαδικασίες του σωματείου μας παλεύουμε για την ανάκτηση των απωλειών που και μέσα στη Wind βιώσαμε τα τελευταία χρόνια. Διεκδικούμε υπογραφή σύμβασης με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Το ξεπάγωμα των ωριμάνσεων που προβλέπονταν στη σύμβαση που κατά τα άλλα τιμά η διοίκηση. Την παραμονή και επέκταση του επιδόματος αγγλικών που η διοίκηση θέλει να αποχαρακτηρίσει.

Αλλά αυτό που πραγματικά τους πονά είναι αυτό που για εμάς είναι το πιο απαράδεκτο από όλα: Ο διαχωρισμός ανάμεσα σε παλιούς και νεοπροσλαμβανόμενους συναδέλφους. Αυτό θέλει η διοίκηση σιγά σιγά και λίγο λίγο να επιτύχει να μας αντικαταστήσει όχι με νέους, αλλά με ...νεοπροσλαμβανόμενους που δεν θα αναγνωρίζει προϋπηρεσία, με πολύ χαμηλότερες αποδοχές, καθόλου δικαιώματα.

Ε, όχι, δεν θα τους κάνουμε τη χάρη! Παρά την τρομοκρατία, τα δικαστήρια, δεν σταματάμε, συνεχίζουμε με απεργιακές συγκεντρώσεις αύριο στις 9.00. Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου καθώς και το ΕΚΑ και την ΟΙΥΕ να καταδικάσουν τις πρακτικές της διοίκησης».    902.gr
ΠΡΕΖΑ TV
4-3-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: