Τρίτη, Μαρτίου 31, 2015

ΆΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ (CRETA ECO PHOENIX).

Στις 17/3/2015 η εταιρεία που διαχειρίζεται το εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Ηράκλειο Κρήτης, Creta Eco Phoenix, κάλεσε στο εργοστάσιο εργαζόμενη όπου βρίσκεται εδώ και 6 μήνες σε αναρρωτική άδεια και της ανακοίνωσε την απόλυσή της.

Ο λόγος που ανακοίνωσε η εταιρεία στην εργαζόμενη είναι ότι "θα καθυστερήσει να γυρίσει στην εργασία της και η απουσία της δεν βοηθά στην εύρυθμη λειτουργία του εργοστασίου". Αυτό ανακοινώθηκε στην εργαζόμενη μαζί με επιχειρήματα όπως "χάρη της έκαναν που την κράτησαν τόσο καιρό", "όταν γίνει καλά να έρθει να την εξετάσει ο δικός τους γιατρός", αλλά και ότι είναι απολύτως νόμιμο, για να δικαιολογήσει αυτή την κίνησή της η εργοδοσία.


Στη συγκεκριμένη εργαζόμενη εμφανίστηκε σοβαρό πρόβλημα στη σπονδυλική στήλη, όπου χρειάστηκε να κάνει σοβαρή εγχείρηση με μόσχευμα. Τέτοια προβλήματα εμφανίζονται συχνά στους εργαζόμενους στο συγκεκριμένο εργοστάσιο και ιδιαίτερα στη μέση, λόγω των πολλών φορτίων που σηκώνουν, αλλά και της εντατικοποίησης της εργασίας που έχει διαμορφώσει η διεύθυνση του εργοστασίου, όπως επίσης και διάφορες αρρώστιες, λόγω του ανθυγιεινού περιβάλλοντος μέσα στο χώρο δουλειάς.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο εργοστάσιο καθημερινά βγάζουν το μικρό μεροκάματό τους μέσα σε σκουπίδια, σε σύριγγες, πτώματα ζώων, φορτωμένοι στην πλειοψηφία τους με μυοσκελετικά προβλήματα και αρρώστιες.

Η εταιρεία πατάει ακριβώς στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί. Πατάει δηλαδή στο ότι για να έχει κερδοφορία δεν την ενδιαφέρει να εντατικοποιεί τους ρυθμούς εργασίας σε τέτοιο βαθμό που να δημιουργούνται τέτοια προβλήματα στους εργαζόμενους και μόλις δεν μπορούν να δουλέψουν ξανά, να τους πετάει στο δρόμο, λογική που έρχεται από άλλον αιώνα.

Επίσης μιλάμε για ένα εργοστάσιο που συνεργάζεται με το Δήμο και το ίδιο το κράτος. Για μια εταιρεία που παίρνει πολύ μεγάλες επιδοτήσεις που προέρχονται από χρήματα του λαού μας και την ίδια ώρα κερδοφορεί ξεζουμίζοντας κυριολεκτικά τους εργαζομένους της.

Όπως είναι φυσικό, αυτό έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των εργαζομένων όπου ενώ δουλεύουν σε τέτοιες συνθήκες και συχνά αρρωσταίνουν και παίρνουν αναρρωτική άδεια, παράλληλα έχουν και το φόβο αν η διεύθυνση τους πετάξει στο δρόμο με προβλήματα που τους δημιούργησε η εργασία τους στο εργοστάσιο. 

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:

Τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την άμεση ανάκληση της απόλυσης.

Τι μέτρα θα πάρει για το υπάρχον νομικό πλαίσιο που επιτρέπει την απόλυση ενός εργαζόμενου με πρόβλημα που του έχει δημιουργήσει η ίδια η εργασία του.

Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να ενταχθούν οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια ανακύκλωσης στον πίνακα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων». 
902.gr 
ΠΡΕΖΑ TV
31-3-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: