Τρίτη, Μαρτίου 31, 2015

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΠΑΠΑΔΗΜΟ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ, ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟΧΕΥΕΙ Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑ...ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΕ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ.
ΕΑΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙ ΦΥΛΑΚΗ,ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΘΡΙΑΜΒΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.
Την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με την υπαγωγή της χώρας στα Μνημόνιο καταθέτει σήμερα η κυβέρνηση.

Στο στόχαστρο της εξεταστικής είναι οι πρώην πρωθυπουργοί Γιώργος Παπανδρέου, Λουκάς Παπαδήμος, Αντώνης Σαμαράς, αλλά και ο Ευάγγελος Βενιζέλος που είχε διατελέσει αντιπρόεδρος των παραπάνω κυβερνήσεων και συμμετείχε στη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.


Η Εξεταστική Επιτροπή θα διερευνήσει τέσσερις διαφορετικές περιόδους. Αυτές των δύο πρώτων δανειακών συμβάσεων, του PSI και της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.  Συγκεκριμένα θα εξεταστούν οι χρονικές περίοδοι:

Μνημόνιο 1ο     Απρίλιος 2009 – Μάιος 2010
Μνημόνιο 2ο     Μάιος 2010 – Νοέμβριος 2011
PSI     Νοέμβριος 2011 – Μάιος 2012
Συγκυβέρνηση Νοέμβριο 2012 έως τις εκλογές του 2015
Για το θέμα συνεδρίασε εκτάκτως το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, ο διευθυντής της ΚΟ Χρήστος Αθανασίου και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, Θανάσης Πετράκος και Όλγα Γεροβασίλη,

Μετά το τέλος της συνεδρίασης θα γίνει δήλωση του γραμματέα της ΚΟ Χρήστου Μαντά στο περιστύλιο της Βουλής.



iefimerida.gr 


ΠΡΕΖΑ TV
31-3-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: