Τρίτη, Μαρτίου 03, 2015

ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΔΕΚΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

Απεργία πείνας πραγματοποιούν από τη Δευτέρα 2 Μαρτίου δέκα μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», ζητώντας -όπως αναφέρουν σε κείμενό τους από τη φυλακή- να αφεθούν ελεύθεροι οι συγγενείς των κρατουμένων που συνελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες.

«Η όλη ευθύνη είναι αποκλειστικά δικιά μας. Οι συγγενείς και το φιλικό περιβάλλον τους δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη με την υπόθεση και όσα τους καταλογίζουν» αναφέρουν, ενώ για την Αγγελική Σπυροπούλου δηλώνουν: 


«Θα είμαστε δίπλα της και ξέρει ότι έχει όλη τη στήριξη μας. Θα είναι μαζί μας με ψηλά το κεφάλι στο δύσκολο δρόμο που διαλέξαμε».

«Πριν 2 μήνες αποκαλύφθηκε το σχέδιο μας για απόδραση από τις Φυλακές Κορυδαλλού. Είναι κάτι για το οποίο αναλάβαμε πλήρως την ευθύνη και κάναμε και την αυτοκριτική μας. Μετά από αυτό έχει ξεκινήσει ένα πρωτοφανές κυνήγι κατασκευής ενόχων. Στόχος είναι οι συγγενείς μας και οι φίλοι τους» υποστηρίζουν.

«Δεν πρόκειται να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια και να βλέπουμε να κανιβαλίζουν τους συγγενείς μας και τους φίλους τους. Η Αντιτρομοκρατική ξεπέρασε τα όρια. Οι αντίπαλοι της είμαστε εμείς, και όχι οι συγγενείς μας. Ως εδώ, λοιπόν. Από σήμερα, 2/3, ξεκινάμε απεργία πείνας μέχρι θανάτου για να προστατεύσουμε τους συγγενείς μας και τους φίλους τους, ώστε να μη μπουν φυλακή. Όλη η ευθύνη είναι δικιά μας, και μόνο εμείς θα τη σηκώσουμε. Μέχρι το τέλος! Αν βάλουν αυτούς στη φυλακή, προτιμάμε να διαλέξουμε το θάνατο. Αυτό σημαίνει ευθύνη, και ο καθένας κάνει τις επιλογές του» καταλήγουν.

Το κείμενο υπογράφουν οι: Όλγα Οικονομίδου, Μιχάλης Νικολόπουλος, Γιώργος Νικολόπουλος, Χάρης Χατζημιχελάκης, Χρήστος Τσάκαλος, Γεράσιμος Τσάκαλος, Γιώργος Πολύδωρος, Παναγιώτης Αργυρού, Δαμιανός Μπολάνο, Θεόφιλος Μαυρόπουλος. IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
3-3-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: