Τρίτη, Μαρτίου 31, 2015

ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ: ΜΕ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΣΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ - ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΡΒΥΛΑ ΑΠΟ ΤΟ 2008

Όνερο αντιπυρικής περιόδους αποτελεί ο εκσυγχρονισμός του υπηρεσιακού υλικού της πυροσβεστικής υπηρεσίας σε επίεπδο Πάτρας και ευρύτερης περιοχής ,  ενώ την ίδια ώρα η Δυτική Ελλάδα βρίσκεται  σε απόσταση αναπνοής από την συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου για την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου 2015.


Οι πυροσβέστες και φέτος θα κληθούν «ξυπόλυτοι» στα αγκάθια να περιφρουρήσουν τις δασικές εκτάσεις και να κατασβήσουν τις πυρκαγιές που θα ξεσπάσουν σε ένα καλοκαίρι που προμηνύεται πολύ θερμό.

«Δεν έχουμε στολές και υποδήματα, αφού φοράμε ακόμα αυτά του 2008 που έχουν λήξει προ πολλού. Ο στόλος των οχημάτων στο μεγαλύτερο τμήμα τους είναι απαρχαιωμένος και με τεχνικά προβλήματα αλλά δεν υπάρχουν χρήματα για επισκευές και απόκτηση νέων ελαστικών. Χρονολογούνται από 20 έως και 30 ετών με ότι αυτό συνεπάγεται σε μία επείγουσα και έκτακτη κατάσταση. Σωλήνες και αναπνευστικές συσκευές είναι σε άθλια κατάσταση. Όσον αφορά στα ρεπό και τις άδειες μας, έχουμε ξεχαστεί πλέον από την πολιτεία και εργαζόμαστε πέραν των ανθρώπινων δυνατοτήτων μας.»

Αυτά δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο στο «patrastimes.gr», ο περιφερειακός πρόεδρος των πυροσβεστών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Βασίλης Φερτάκης, που έχει μαζί με τους συναδέλφους του εναποθέσει τις ελπίδες του στο νέο υπουργό Γιάννη Πανούση, ο οποίος και καλά γνωρίζει, ως δάσκαλος στις σχολές της Πυροσβεστικής, τα προβλήματα που υπάρχουν και υπόμνημα της Ομοσπονδίας έχει παραλάβει, εν αναμονή νέας καθοριστικής συνάντησης των δύο πλευρών.
«Άλλο η ετοιμότητα επί χάρτου και άλλο στην πράξη, αφού αυτά τα δύο εδώ και χρόνια στο σώμα μας, δεν συμβαδίζουν», κατέληξε ο κ.Φερτάκης. 
Κωνσταντίνα Παλαιολόγου
http://www.patrastimes.gr/arthro.php?id=88879
ΠΡΕΖΑ TV
31-3-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: