Τετάρτη, Ιανουαρίου 28, 2015

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ: ΣΦΟΔΡΗ ΚΟΝΤΡΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΛΚ

Σφοδρή ήταν η αντιπαράθεση στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με αφορμή την αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα, ανάμεσα στον επικεφαλής της πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, και τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη.


Λαμβάνοντας τον λόγο στη συζήτηση στην Ευρωβουλή επί του λεγόμενου επενδυτικού πακέτου Γιούνκερ ο Γερμανός ευρωβουλευτής εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της νέας ελληνικής κυβέρνησης καταλογίζοντάς της πρόθεση διαγραφής όλου του ελληνικού δημόσιου χρέους, αλλά και εφαρμογή πολιτικών που θα καταστρέψουν, όπως ανέφερε, κάθε προσπάθεια ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Κατηγόρησε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση του να συγκροτήσει κυβέρνηση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, για την ελλιπή συμμετοχή γυναικών στη νέα κυβέρνηση κ.ά.

Στις αιτιάσεις Βέμπερ απάντησε ο Δ. Παπαδημούλης επισημαίνοντας ότι οι Έλληνες πολίτες ψήφισαν την Κυριακή κατά της εφαρμογής καταστροφικών πολιτικών μονομερούς λιτότητας, αλλά και κατά της άνισης κατανομής των βαρών. Ο Έλληνας αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απευθυνόμενος προς τον κ. Βέμπερ του είπε ότι κατανοεί την πικρία του επειδή έχασε ο φίλος του Αντώνης Σαμαράς, ταυτοχρόνως όμως εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι δεν τον ακολούθησαν στην αντιπαράθεσή του με την Ελλάδα οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου.

Ο Δ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι η εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης που θα καταστήσει βιώσιμο το ελληνικό χρέος, απαλλάσσοντας έτσι και την Ευρώπη από ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Στον ίδιο τόνο απάντησε ο Δ. Παπαδημούλης και στον ευρωσκεπτικιστή Γερμανό ευρωβουλευτή Μπερντ Λούκε λέγοντας του ότι η απάντηση στην οικονομική κρίση δεν είναι οι επιστροφές στα εθνικά νομίσματα που ευαγγελίζεται, κάτι που θα ήταν άλλωστε καταστροφικό για όλους τους Ευρωπαίους φορολογούμενους.   in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
28-1-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: