Τετάρτη, Ιανουαρίου 28, 2015

ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΟΛΑΝΤ - ΤΣΙΠΡΑ

Στη συνάντηση Ολάντ - Τσίπρα αναμένεται να συζητηθεί με σφαιρικό τρόπο το σύνολο των ζητημάτων, τα οποία εγείρει η ελληνική πλευρά, όπως αυτό της ανάπτυξης και του χρέους, δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Στεφάν λε Φολ, προσθέτοντας ότι πρόκειται για θέματα, τα οποία οπωσδήποτε πρέπει να εξεταστούν.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απηύθυνε μια πρόσκληση και στόχος είναι να βρεθεί μια ημερομηνία πριν από το προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο» στις 12 Φεβρουαρίου, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Στεφάν Λε Φολ.


Η Γαλλία, συνέχισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της χώρας, είναι «διατεθειμένη να συζητήσει, να διαπραγματευθεί, να εμπλακεί σε έναν διάλογο, ο οποίος θα επιτρέψει να εξευρεθούν λύσεις», παρ' ότι σήμερα, όπως επισήμανε, «δεν γίνονται συζητήσεις που να αφορούν την διαγραφή του χρέους» της Ελλάδας.

Ο Λε Φολ υπενθύμισε τη θέση της Γαλλίας, την οποία εξέφρασε ο Φρανσουά Ολάντ, για τις δύο αρχές στις οποίες -κατά τον ίδιο- πρέπει να βασιστεί η συζήτηση, από τη μια «την αλληλεγγύη έναντι της Ελλάδας και του ελληνικού λαού», αλλά ταυτόχρονα και «την υπευθυνότητα» που οφείλουν να επιδεικνύουν τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης και ιδίως «σε ό,τι αφορά τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει το ελληνικό κράτος».

Ο πρόεδρος Ολάντ είχε ήδη χθες τονίσει ότι «οι δεσμεύσεις, οι οποίες έχουν αναληφθεί» από το ελληνικό κράτος «πρέπει να τηρηθούν». in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
28-1-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: