Τετάρτη, Ιανουαρίου 28, 2015

ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΣΚΟΠΙΜΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΜΑΧΩΝ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

Ισραηλινή οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγόρησε τον ισραηλινό στρατό ότι στη διάρκεια επίθεσης το περασμένο καλοκαίρι στη Λωρίδα της Γάζας εξαπέλυσε εσκεμμένα βομβαρδισμούς μολονότι ανώτατοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι γνώριζαν ότι θα προκαλούσαν τον θάνατο αμάχων.


«Ενα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της σύρραξης αυτού του καλοκαιριού στη Λωρίδα της Γάζας ήταν οι πολυάριθμες αεροπορικές επιδρομές εναντίον σπιτιών που καταστρέφονταν την ώρα που οι ένοικοί τους εξακολουθούσαν να βρίσκονται στο εσωτερικό τους» κατήγγειλε σε έκθεσή της η οργάνωση «B'Tselem», σημειώνοντας ότι πολλές από τις καταστροφές που προκλήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι ήταν «το αποτέλεσμα μιας πολιτικής που σχεδίασαν τα ηγετικά στελέχη της κυβέρνησης και τα ανώτατα στελέχη της στρατιωτικής διοίκησης».

Η οργάνωση διευκρινίζει ότι ερεύνησε τις συνθήκες υπό τις οποίες διεξήχθησαν 70 αεροπορικές επιδρομές, οι οποίες στοίχισαν την ζωή σε 606 ανθρώπους, το 70% εκ των οποίων ήταν ανήλικοι ή ηλικιωμένοι άνω των 60 ετών. Στις 50 ημέρες που διήρκησε η επιχείρηση, χερσαία και αεροπορική, του ισραηλινού στρατού σχεδόν 2.200 Παλαιστίνιοι έχασαν την ζωή τους -το 70% εξ αυτών ήταν άμαχοι σύμφωνα με τον ΟΗΕ- ενώ στην ισραηλινή πλευρά περισσότεροι από 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν, σχεδόν όλοι στρατιώτες. 902.GR
 ΠΡΕΖΑ TV
28-1-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: