Τρίτη, Ιανουαρίου 27, 2015

BILD: Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΝΤΙ-ΜΕΡΚΕΛ...ΑΡΓΗΣΑΤΕ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ;)

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, «τείνει χείρα φιλίας» σε Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία

Εκστρατεία αντι-Μέρκελ οργανώνει ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Bild» η οποία σε νέο δημοσίευμά της σχολιάζει τις «πραγματικές προθέσεις» του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο Βερολίνο και κυρίως στην πολιτική που χαράσσει η Γερμανίδα καγκελάριος στην Ευρώπη.  
 
«Ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας κινείται με ταχείς ρυθμούς» γράφει η γερμανική εφημερίδα, τονίζοντας πως ένωσε τις δυνάμεις του με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, επιλέγει τους υπουργούς του και μέσα στην εβδομάδα ξεκινά επαφές με τους Ευρωπαίους εταίρους για το ελληνικό χρέος.

«Το σχέδιό του είναι να η δημιουργία μίας συμμαχίας που θα απαρτίζεται από χώρες του ευρωπαϊκού νότου κατά της Γερμανίας. Στην εκστρατεία αντι-Μέρκελ, ο Τσίπρας τείνει χείρα φιλίας στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία», γράφει η «Bild».

Πάντως, αναφορικά με τη στάση της Άνγκελα Μέρκελ, ο γερμανικός Τύπος σχολιάζει ότι απέφυγε να έχει απευθείας συνομιλία με τον Αλέξη Τσίπρα για να τον συγχαρεί για τη νίκη του στις εκλογές καιπως προτίμησε να του αποστείλει συγχαρητήριο τηλεγράφημα.  
θεμα
ΠΡΕΖΑ TV
27-1-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: