Τρίτη, Ιανουαρίου 27, 2015

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ 10 ΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε 10 ιερείς της Καθολικής Εκκλησίας στην Ισπανία, στο πλαίσιο μιας υπόθεσης που άνοιξε μετά τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Πάπας Φραγκίσκος με ένα από τα θύματα, εκφράζοντας την συγνώμη της Εκκλησίας. Ο νεαρός άνδρας, ηλικίας σήμερα 24 ετών, είχε γράψει επιστολή στον Ποντίφικα, καταγγέλλοντας ότι είχε κακοποιηθεί όταν ήταν παιδί και ήταν βοηθός ιερέα.


Ο Φραγκίσκος τηλεφώνησε στον άνδρα τον Αύγουστο, απολογούμενος για λογαριασμό της Εκκλησίας και τον Νοέμβριο ανακοίνωσε ότι έχει διαταχθεί έρευνα από το Βατικανό. Το αποτέλεσμα ήταν ότι ο αρχιεπίσκοπος της Γρανάδα Φρανθίσκο Χαβιέ Μαρτίνεθ, απομάκρυνε αρκετούς ιερείς, που είχαν σχέση με την υπόθεση, από τα καθήκοντά τους.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, το θύμα υποστήριξε ότι η σεξουαλική κακοποίηση γινόταν επί σειρά ετών, από τα 14 του έως τα 17 του χρόνια, σε ένα σπίτι που είχαν νοικιάσει οι κατηγορούμενοι ιερείς σε προάστιο της Γρανάδα. 

Ο Πάπας έχει υποσχεθεί να ακολουθήσει πολιτική μηδενικής ανοχής για την σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από κληρικούς, μετά τα πολλαπλά σκάνδαλα που έπληξαν την εκκλησία σε αρκετές χώρες τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, οργανώσεις που εκπροσωπούν τα θύματα, αντιτείνουν ότι ακόμα δεν έχει κάνει αρκετά. Το Βατικανό ανακοίνωσε πέρσι ότι από το 2004 μέχρι το 2013 έχουν αποσχηματιστεί 850 ιερείς, που έχουν κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων. efsyn.gr
ΠΡΕΖΑ TV
27-1-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: