Τρίτη, Δεκεμβρίου 16, 2014

Ο ΝΟΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ELBISCO - ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΚΑΛΟ ΦΟΥΡΝΑΡΗ...

Τη νέα γραμμή παραγωγής ψωμιού της εταιρείας Elbisco, η οποία ενισχύθηκε από τον Αναπτυξιακό Νόμο, εγκαινίασε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης.
Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 5 εκατ. ευρώ, η οποία ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2014 και αποτελεί μέρος του επενδυτικού προγράμματος της Elbisco, συνολικού ύψους 17 εκατ. ευρώ.

«Σε αυτό το εξαιρετικά κρίσιμο οικονομικό περιβάλλον που βρίσκεται η χώρα μας, και καθώς βγαίνουμε πλέον από την δίνη της πιο σοβαρής οικονομικής κρίσης, είναι όχι μόνο παρήγορο αλλά και εξαιρετικά ελπιδοφόρο να ολοκληρώνονται σημαντικά επενδυτικά σχέδια», ανέφερε ο κ. Μηταράκης στη διάρκεια της εκδήλωσης που έγινε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Πικέρμι Αττικής.
«Είναι σημαντικό όχι μόνο γιατί διασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας αλλά γιατί δημιουργούν το υπόβαθρο για την αύξηση της απασχόλησης, της παραγωγής και των εξαγωγών που τόσο ανάγκη έχει η Ελληνική οικονομία», πρόσθεσε.
Όπως είπε ο κ. Μηταράκης, η λειτουργία  της νέας υπερσύγχρονης γραμμής ψωμιού στο εργοστάσιο του Πικερμίου επιδοτήθηκε κατά 15% από τον Αναπτυξιακό Νόμο. «Το γεγονός αυτό προκαλεί ασφαλώς μεγάλη ικανοποίηση καθώς μόνο το 2014 υποβλήθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες και ακολούθως εντάχθηκαν στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου 484 επενδυτικά σχέδια συνολικού Προϋπολογισμού 2,6 δισ. ευρώ. Η συνολική ενίσχυση αυτών των σχεδίων ανέρχεται στα 922 εκατ.», τόνισε.  http://www.naftemporiki.gr/  
ΠΡΕΖΑ TV
16-12-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: