Τρίτη, Δεκεμβρίου 16, 2014

DIE WELT ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΤΑ ΣΥΡΙΖΑ: "Η ΕΚΛΟΓΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΣΤΟ ΧΑΟΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ"

---ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΑΠΑΡΙEΣ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ.ΔΕΝ ΧΑΜΠΑΡΙΑΖΕΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ.---
- Το άρθρο στη γερμανική εφημερίδα έχει τίτλο: "Η εκλογή που θα μπορούσε να ρίξει στο χάος όλη την Ευρώπη"
- Είναι η πρώτη φορά που το Βερολίνο ανοίγει τα χαρτιά του για τις προθέσεις του
- Γερμανική κυβερνητική πηγή: "Δεν χρειάζονται εναλλακτικά σχέδια, έχουμε τα παλιά ακόμα στα συρτάρια μας"
- Απειλούν πως εάν ο Τσίπρας εφαρμόσει όσα λέει θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό του ελληνικού οικονομικού συστήματος
Η γερμανική εφημερίδα Die Welt σε άρθρο τους για τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα αναφέρεται στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών με τίτλο: “Η εκλογή που θα μπορούσε να ρίξει στο χάος ολόκληρη την Ευρώπη”.


Για πρώτη φορά σε αυτό το άρθρο αποτυπώνεται η άγρια διάθεση της Γερμανίας, σε περίπτωση που η Ελλάδα αλλάξει κυβερνητική πολιτική, όπως ισχυρίζεται ότι θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας εάν νικήσει στις ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές. 

Σε αυτό το άρθρο μιλούν ανώνυμα κυβερνητικές πηγές του Βερολίνου, κάτι που κάνει γνωστές τις απόψεις τους, αλλά κυρίως τις προθέσεις τους για τα πολιτικά τεκταινόμενα στην Ελλάδα, μιας και μέχρι τώρα δεν είχαμε επίσημη αντίδραση. 

Κυβερνητική πηγή μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα αναφέρει συγκεκριμένα: “εάν ο Τσίπρας έρθει στην εξουσία και εφαρμόσει όσα υπόσχεται. Τότε η Ελλάδα δεν θα λάβει άλλα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Ο αρθρογράφος αναρωτιέται εάν η Γερμανία έχει κάποιο σχέδιο στην περίπτωση που οι εξελίξεις στην Ελλάδα οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές και σε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ για να απαντήσει η κυβερνητική πηγή: “δεν χρειάζεται να κάνουμε καινούρια σχέδια, έχουμε ακόμα στα συρτάρια μας τα παλιά σχέδια”.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας στα σχέδια αυτά περιλαμβάνεται η απομόνωση του ελληνικού οικονομικού συστήματος. 

Πηγή: Die Welt


Πραξιτέλης Σαραντόπουλος 
NEWSIT.GR

ΠΡΕΖΑ TV
16-12-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: