Πέμπτη, Δεκεμβρίου 18, 2014

ΜΕΙΩΜΕΝΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΚΡΕΑΤΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝ - ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΛΙΟ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΜΕ ΠΛΕΟΝ

«Μουδιασμένη» δείχνει η κρεαταγορά, καθώς αρκετοί καταναλωτές αναμένεται να σπεύσουν την τελευταία στιγμή και μετά την καταβολή του δώρου -σε όσους το παίρνουν ακόμη- για να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το εορταστικό τραπέζι, περιμένοντας και τις ανάλογες προσφορές. 

Βαρβάκειος: Στα περσινά επίπεδα οι τιμές

Σε χαμηλά επίπεδα είναι προς το παρόν η κίνηση στην Βαρβάκειο, με τις τιμές να κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα αφού δεν εντοπίζονται ιδιαίτερες αποκλίσεις.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κρεοπωλών Βαρβακείου Αγοράς, Κλεάνθης Τσιρώνης, δήλωσε στο in.gr πως η κίνηση αναμένεται σε χαμηλότερα επίπεδα από πέρσι, αφού δεν υπάρχουν λεφτά και ο καταναλωτής δεν ξέρει τι να πρωτοκαλύψει με τα λίγα έσοδα που έχει.


Σχετικά με τις τιμές ανέφερε πως «αυτήν την στιγμή τα αρνιά και τα κατσίκια πωλούνται από 6-7 ευρώ το κιλό και οι γαλοπούλες από 7 ευρώ το κιλό οι ντόπιες, ενώ από 4 ευρώ το κιλό οι εισαγόμενες. Τα χοιρινά ξεκινούν από 3-4 ευρώ το κιλό και τα κοτόπουλα από 2-2,5 ευρώ το κιλό». 

«Πεσμένη» η αγορά κρέατος

Ο Σταύρος Πέρρος, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ), τόνισε πως αίσθησή του είναι ότι η αγορά θα είναι στα ίδια επίπεδα με πέρσι, αν και μέχρι στιγμής φαίνεται «μουδιασμένη».

Όσον αφορά τις τιμές των κρεάτων ανέφερε: «Οι μόνες παραφωνίες που μπορεί να εντοπιστούν ίσως είναι στα αρνιά και τα κατσίκια, τα οποία ενδέχεται να είναι λίγο πιο ακριβά λόγω καταρροϊκού πυρετού, καθώς είναι πολύ λιγότερα φέτος τα αρνιά που έχουν δοθεί προς κατανάλωση».

Συνέχισε λέγοντας ότι «σε λίγες μέρες θα έχουμε πιο σαφή εικόνα για το που αυτές θα κυμανθούν. Οπωσδήποτε και η χώρα προέλευσης του κρέατος παίζει ρόλο για την διαμόρφωση της τιμής του, αλλά αυτό που γενικά θα ισχύσει είναι ότι το καλό κρέας θα πληρωθεί».

Σύμφωνα με τον κ. Πέρρο οι καταναλωτές πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί σχετικά με την ποιότητα του κρέατος στις προσφορές που θα προκύψουν το προσεχές διάστημα, γιατί όπως τόνισε «κανείς δεν τους αγαπάει», ενώ πρόσθεσε ότι «στα κρέατα που θα αγοράσουν να προσέξουν αν έχουν καθαρές σφραγίδες, πιστοποιητικά από κτηνίατρους και ταμπέλες».

Κατέληξε λέγοντας ότι «πιστεύω πως και φέτος λόγω της οικονομικής αδυναμίας των καταναλωτών, τα κοτόπουλα και τα κοκόρια θα έχουν την τιμητική τους...».

Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Ο αναπληρωτής διευθυντής της Ένωσης Καταναλωτών η Ποιότητα της Ζωής, Ηλίας Κοκουγιάννης, μιλώντας στο in.gr τόνισε το γεγονός πως απαγορεύεται η πώληση κρεάτων χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά από τους αρμόδιους οργανισμούς και φορείς.

«Ο καταναλωτής πρέπει να έχει μια εμπειρία στην αγορά κρέατος και να εμπιστευτεί καταξιωμένα καταστήματα. Επίσης, να μην αγοράζουν από πλανόδιους, γνωστούς και τυχαίους. Σχετικά με τις γαλοπούλες πρέπει να είναι καλά καθαρισμένες και όταν τις αγοράσουν να τις διατηρούν προσεχτικά για να μην έχουμε κάνα ατύχημα λόγω απροσεξίας και τρέχουν τις εορταστικές μέρες στα νοσοκομεία» είπε.

Άγγελος Προβολισάνος  

in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
18-12-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: