Τρίτη, Δεκεμβρίου 16, 2014

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΥΣ

Δωράκι προεκλογικού χαρακτήρα δίνει η κυβέρνηση στους ιδιοκτήτες τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών, αφού η τροπολγία που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο «Πράξεις εισφοράς σε γη και χρήμα - Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις» αλλάζει το νομικό πλαίσιο που αφορά σε άδειες λειτουργίας τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών.
Ειδικότερα, ενώ μέχρι σήμερα, ο νόμος όριζε ότι η άδεια ανακαλείται και στην περίπτωση καθυστέρησης καταβολής επί τετράμηνο των αποδοχών στο 1/3 τουλάχιστον του προσωπικού, με τη νέα τροπολογία, δεν θα ανακαλείται παρά μόνο στην πε΄ριπτωση οριστικής παύσης ή διακοπής επί εξάμηνο της λειτουργία τους σταθμού.


Έτσι, η μνημονιακή κυβέρνηση διευκολύνει την απλήρωτη εργασία, προς όφελος των ιδιοκτητών τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών και "νομιμοποιώντας" την εργοδοτική αυθαιρεσία σε βάρος των εργαζομένων.

Επιπλέον, η αρμοδιότητα χορήγησης άδειας λειτουργίας στην αντίστοιχη συχνότητα ανατίθεται στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ενώ μέχρι σήμερα χορηγείται με απόφαση του υπουργού Επικρατείας ύστερα από πρόταση του ΕΣΡ.

Η άδεια λειτουργίας ραδιοφωνικού σταθμού που συστήνεται από εργαζόμενους ισχύσει το αργότερο μέχρι την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αδειοδότηση των ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών και εφόσον υποβληθεί υποψηφιότητα από τους ενδιαφερόμενους. Η σχετική άδεια λειτουργίας δεν μπορεί να μεταβιβαστεί σε άλλο φορέα, ενώ απαγορεύεται η μεταβίβαση της επιχείρησης στο σύνολό της ή ποσοστό ή μετοχών ή μεριδίων της εταιρείας.
left.gr

ΠΡΕΖΑ TV
16-12-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: