Πέμπτη, Δεκεμβρίου 18, 2014

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

Στην ακύρωση των πολιτικών λιτότητας που έχουν συμφωνηθεί από την παρούσα κυβέρνηση θα προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, εαν εκλεγεί κυβέρνηση, δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο πρακτορείο Reuters. Προσθέτει ότι θα διαπραγματευτεί με τους δανειστές για το χρέος χωρίς όμως να προχωρήσει σε μονομερείς κινήσεις.

Τονίζοντας ότι είναι δεσμευμένος στην παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ακόμη ότι η Ευρώπη θα πρέπει να προχωρήσει σε κούρεμα ή διαγραφή μεγάλου μέρους του ελληνικού χρέους.


Πρόσθεσε ότι τα δάνεια του ΔΝΤ πρέπει να αποπληρωθούν, αλλά θα αναζητήσει παράταση στη λήξη των ομολόγων που έχει στην κατοχή της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

«Διαπραγμάτευση σημαίνει ότι θέλουμε μια συμφωνία για λύση» δήλωσε προς το Reuters, σε μια συνέντευξη από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου. Πρόσθεσε ότι αρχικώς αναμένει μια «σκληρή» στάση από τους ευρωπαίους ηγέτες και ξεκαθαρίζει ότι μονομερείς ενέργειες δεν είναι στις προθέσεις του.

«Δεν έχουμε καμία πρόθεση να προχωρήσουμε σε μονομερείς ενέργειες, εκτος κι αν μας αναγκάσουν, αλλά δεν πιστεύω ότι κάποιος θα μας αναγκάσει να κάνουμε κάτι τέτοιο, γιατί κανείς δεν θα έχει όφελος από μια τέτοια εξέλιξη, στην καρδιά της Ευρώπης» δήλωσε.

Είπε ακόμη ότι θέλει μείωση του ετήσιου κόστους εξυπηρέτησης του χρέους κάτω από το 2% του ΑΕΠ και πως έχει στόχο ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς σε πρωτογενή βάση.

Επιπλέον διευκρίνισε πως κανείς δεν ζητά νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους που κατέχουν οι ιδιώτες.

Επίσης, απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τα συντηρητικά και κεντροαριστερά κομματα της κυβέρνησης Σαμαρά προσθέτοντας ότι μετά τις εκλογές θα επιδιώξει ευρύτερη πολιτική συναίνεση. 
in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
18-12-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: