Τρίτη, Δεκεμβρίου 16, 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

Συνάντηση με τον τέως διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο είχε το απόγευμα της Τρίτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση ζητήθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και η ανταπόκριση από τον προκάτοχο του Γ.Στουρνάρα στην κεντρική τράπεζα ήταν άμεση.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του νυν διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα που έκανε λόγο για πρόβλημα ρευστότητας, ενώ τοποθετήθηκε υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.



Όπως αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, αντικείμενο της συζήτησής τους ήταν η διασφάλιση κλίματος εμπιστοσύνης και σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε τη συνάντηση με τον πρώην διοικητή δεδομένου ότι η ΤτΕ χειρίστηκε το 2012 αντικειμενικές δυσκολίες με επιτυχία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τη συζήτηση «ουσιαστική και εποικοδομητική» ενώ τόνισε ότι η εμπειρία του κ. Προβόπουλου για την αντιμετώπιση αντικειμενικών κινδύνων ή και τεχνητών δυσκολιών από μεταφορά κεφαλαίων έξω από το χρηματοπιστωτικό σύστημα, είναι «ιδιαίτερα χρήσιμη».

«Η τότε διοίκηση σε αντίθεση με τη στάση της σημερινής που εμφανίζεται ανεύθυνα να προκαλεί κρίση ρευστότητας, ενώ αυτή δεν υπάρχει, είχε φροντίσει να διατηρηθεί μέχρι τέλους κλίμα σταθερότητας και εφησυχασμού για την ευστάθεια των ελληνικών τραπεζών.

»Αντιθέτως, ο σημερινός διοικητής σε μια πρωτοφανή κίνηση για το θεσμικό του ρόλο, φρόντισε χθες με δηλώσεις του να αναπαράγει ένα ανεύθυνο κλίμα κινδυνολογίας, με πρωτοφανείς πολιτικές σκοπιμότητες.

»Είτε για να ανταποδώσει στο πρωθυπουργό το διορισμό του στη θέση του διοικητή, πριν από λίγους μήνες, παρά τις έντονες αντιρρήσεις και επιφυλάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, που δυστυχώς επιβεβαιώνονται.

»Είτε γιατί κατά βάθος επιθυμεί πολιτικό ρόλο και όχι αυτόν του διοικητή της ΤτΕ.

»Όποια κι αν είναι η αιτία της ανεύθυνης αυτής στάσης, η αξιωματική αντιπολίτευση είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει τη δημιουργία κλίματος αστάθειας και αβεβαιότητας και θα εργαστεί με κάθε τρόπο προς αυτή τη κατεύθυνση» αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου.  IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
16-12-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: