Τρίτη, Δεκεμβρίου 16, 2014

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Σε κινητοποίηση έξω από το Κέντρο Πρόληψης (ΚΕΠΕ) καλεί την Τετάρτη 17 Δεκέμβρη στις 8.30 το πρωί ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Η κινητοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων που αποφάσισε το σωματείο, αναδεικνύοντας τη συνεχιζόμενη συρρίκνωση της πρόληψης, που έρχεται σαν αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας.


Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του συλλόγου, «η συρρίκνωση των πρωτοβάθμιων δομών πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης ασθενειών επιδεινώνει τις ουρές αναμονής και τη δυσμενή λειτουργία στα δημόσια νοσοκομεία. Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς τους εργαζόμενους, που είστε άνεργοι, ανασφάλιστοι, μετανάστες, φτωχοί αγρότες, μικροεπιχειρηματίες. Που ζείτε από το μόχθο σας. Σε όλους εσάς τους ασθενείς που ζείτε την αγωνία, την ταλαιπωρία, την αγανάκτηση, φτάνοντας στην πύλη των δημόσιων νοσοκομείων. Δεν είστε μόνοι σας».

Καλούν υγειονομικούς και χρήστες των υπηρεσιών «να ενώσουν τη φωνή τους ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει στο βωμό του κέρδους την υγεία τη δικιά σας, των παιδιών σας, των παιδιών μας, των οικογενειών μας».

Στη συγκέντρωση συμμετέχει και ο Σύλλογος Γυναικών της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης της ΟΓΕ, κλιμακώνοντας τις αγωνιστικές δράσεις του στο πλαίσιο της δίμηνης Καμπάνιας της ΟΓΕ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.  
http://www.902.gr/ 

ΠΡΕΖΑ TV
16-12-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: