Τρίτη, Δεκεμβρίου 16, 2014

ΝΕΑ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΤΕ

Εμμένει στις νέες μειώσεις μισθών εισοδημάτων ο ΟΤΕ ΑΕ προκειμένου να υπογραφεί Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Η νέα μείωση θα προέλθει είτε με μείωση των βασικών μισθών κατα 14% προτείνοντας να μην δοθεί η αύξηση 10% από 1/1/2015 που προβλέπετε από την ισχύουσα συλλογική σύμβαση και να γίνει και επιπλέον μείωση κατά 4%, είτε με μείωση επιδομάτων ή και με συνδυασμό των δύο. Παράλληλα η διοίκηση του ΟΤΕ εξειδικεύει τον τρόπο που θα υλοποιηθεί η νέα επίθεση στους μισθούς προτείνοντας εβδομαδιαία εργασία 35 ωρών διασφαλίζει από μαζικές απολύσεις μόνο τους σημερινούς εργαζόμενους, τους λεγόμενους «παλιούς»


Χρησιμοποιώντας το αίτημα της ένταξης εργαζομένων της OTEPLUS στον ΟΤΕ, την οποία δέχεται, η διοίκηση επιχειρεί να προχωρήσει στην αλλαγή του υπάρχοντος μισθολογίου ζητώντας νέο χαμηλότερο μισθολογικό κλιμάκιο που θα ισχύει για αυτούς.

Ο μισθός ένταξης τους στον ΟΤΕ σε σχέση με το ισχύον μισθολόγιο θα είναι μικρότερος από αυτό των «παλιών» εργαζομένων γεγονός που μονιμοποιεί τον διαχωρισμό νέων και παλαιών εργαζομένων μέσα στον ΟΤΕ και μάλιστα με υπογραφή ΣΣΕ.

Προωθεί επίσης τα νέα μισθολογικά κλιμάκια να μην ισχύουν μόνο για τους εντασσόμενους στον ΟΤΕ αλλά και για τις νέες προσλήψεις και να μην ισχύει για αυτούς η διασφάλιση από τις μαζικές απολύσεις αφού οι ώρες εργασίας τους θα είναι 40 την εβδομάδα.

Η διοίκηση του ΟΤΕ ζητά ακόμα την κατάργηση και τον εξορθολογισμό (μείωση) μιας σειράς επιδομάτων καθώς επίσης και αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού υπερωριών και εκτός έδρας ενώ βάζει θέμα αλλαγής σε άδειες και αργίες.

Επιπλέον δημοσιεύματα φέρουν υψηλόβαθμα στελέχη του οργανισμού να μην αποκλείουν να ζητηθεί από την Deutsche Telekom θέμα περαιτέρω περιορισμού του λειτουργικού κόστους.

Υπενθυμίζεται ότι το 2011 η μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στον ΟΤΕ συνοδεύτηκε από εκατοντάδες εθελούσιες εξόδους εργαζομένων στη σταθερή και την κινητή τηλεφωνία.

Στις μειώσεις των μισθών κατα 11% συμφώνησε η ΟΜΕ - ΟΤΕ η οποία υπέγραψε 3ετή Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με τη Διοίκηση του Οργανισμού, που προέβλεπε ακόμα την μείωση των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας ανοίγοντας τον δρόμο στις εθελούσιες

«Η Διοίκηση με τη τακτική της επιχειρεί να φέρει σε αντιπαράθεση τους νέους εργαζόμενους με τους παλαιούς προκειμένου για να πετύχει το στόχο της. Την υπογραφή ΣΣΕ που να υλοποιούν τις απαράδεκτες απαιτήσεις της» τονίζει η ΕΣΚ - ΟΤΕ και συμπληρώνει:

«Ποτέ δεν είχε στόχο να εντάξει τους εργαζόμενους της ΟΤΕplus στον ΟΤΕ. Αν ήθελε θα το είχε κάνει η τουλάχιστον θα το είχε προτείνει. Γι’ αυτό άλλωστε, από το 2006 και μετά, δεν κάνει προσλήψεις στον ΟΤΕ και την Cosmote, αλλά χρησιμοποιεί για τις προσλήψεις τις θυγατρικές και τις τρίτες δουλεμπορικές εταιρείες. To γεγονός ότι τώρα το συζητά είναι γιατί αναγκάζεται κάτω από την πίεση και τη διεκδίκηση των ίδιων των εργαζομένων, μέσω του οργανωμένου κινήματος, των ταξικών δυνάμεων και των συνδικάτων».

902.GR


ΠΡΕΖΑ TV
16-12-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: