Τρίτη, Δεκεμβρίου 16, 2014

ΓΙΑ ΤΟ 58% ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΛΕΠΕΝ «ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ»

Την εδραίωση του Εθνικού Μετώπου (FN) ως ισχυρή πολιτική δύναμη στο πολιτικό σκηνικό της Γαλλίας και μάλιστα ως «ένα κόμμα όπως κάθε άλλο» στη συνείδηση ποσοστού 58% των Γάλλων αποτυπώνει δημοσκόπηση εν όψει των περιφερειακών εκλογών του Μαρτίου. 

Η ακροδεξιά της Μαρίν Λεπέν τερματίζει μπροστά στον πρώτο γύρο της κάλπης των περιφερειακών εκλογών και σχεδόν διπλασιάζει τα ποσοστά της συγκριτικά με την αντίστοιχη αναμέτρηση του 2011, βάσει της μέτρησης του ινστιτούτου Odoxa που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη.


Η δημοσκόπηση «δείχνει» ότι εάν οι περιφερειακές εκλογές διεξάγονταν σήμερα το Εθνικό Μέτωπο να κερδίζει το 28% των ψήφων, μπροστά από τη δεξιά Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) με 25% και το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα με 17%.

Ωστόσο, στις περιφέρειες που θα χρειαστεί να διεξαχθεί δεύτερος γύρος, το UMP εμφανίζεται στην πρώτη θέση με 39%, δεύτερο το Σοσιαλιστικό κόμμα με 32% και τρίτο το Εθνικό Μέτωπο με 29%, βάσει της δημοσκόπησης που διενεργήθηκε σε δείγμα 1.002 ανθρώπων στις 11 και 12 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα το 58% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θεωρεί πως το Εθνικό Μέτωπο είναι «ένα κόμμα όπως οποιοδήποτε άλλο», ένδειξη ότι η Μαρίν Λεπέν καταφέρνει να μεταστρέψει την ακραία εικόνα του ακροδεξιού, αντιμεταναστευτικού και ευρωφοβικού κόμματος του οποίου ηγείται.

Τα χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις για τις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές είναι ένα ακόμη πλήγμα για τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, η αποτυχία του οποίου να αντιμετωπίσει το υψηλό ποσοστό ανεργίας και να μειώσει τη φορολογία του έχει χαρίσει τον τίτλο του λιγότερου δημοφιλούς Γάλλου προέδρου στα χρονικά των δημοσκοπήσεων.

Πάντως σύμφωνα με επτά δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν από την αρχή του μήνα, η δημοτικότητα του Φρανσουά Ολάντ φαίνεται να αυξάνεται κατά μερικές μονάδες, από μία έως πέντε ανάλογα με τη δημοσκόπηση.

Πλέον η δημοτικότητα του εδώ και δυόμισι χρόνια στην προεδρία πλησιάζει το 20%, ποσοστό που παραμένει εξαιρετικά χαμηλό και στο οποίο δεν έχει «βυθιστεί» κανείς από τους προκατόχους του. IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
16-12-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: