Τετάρτη, Νοεμβρίου 19, 2014

ΓΑΛΛΙΑ: ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Σε χαλάρωση των όρων για τις απολύσεις αλλά και σε άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων προσανατολίζεται η γαλλική κυβέρνηση – σχέδια που ήδη προκαλούν αντιδράσεις, με τα συνδικάτα να παίρνουν θέση μάχης.

«Μοναδικός μου στόχος είναι να φέρω εις πέρας τις μεταρρυθμίσεις που ετοιμάζω», δήλωσε ο 38χρονος υπουργός Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν, που συνεχίζει ακάθεκτος την σοσιαλ-φιλελεύθερη πολιτική του, έχοντας για την ώρα κερδίσει την εμπιστοσύνη του 58% των Γάλλων.


Βέβαια το μέλλον του θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα που θα φέρουν ή όχι οι μεταρρυθμίσεις που ετοιμάζει και που αγγίζουν όλες τις πτυχές της οικονομικής ζωής.

Στον τομέα της εργασίας ο Μακρόν τολμά: Επανεξετάζει μια σχετική χαλάρωση των όρων για τις απολύσεις στις επιχειρήσεις και προτείνει μεγαλύτερη ανεξαρτησία για διμερή συνεννόηση ανάμεσα σε εργαζόμενους και εργοδότες, ιδιαίτερα για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή.

Ελέγχεται η συνταγματικότητα του ανοίγματος των επαγγελμάτων

Με στόχο την αύξηση της αγοραστικής δύναμης των Γάλλων, ανοίγει πολλούς τομείς στην ανταγωνιστικότητα, όπως για παράδειγμα τα κλειστά επαγγέλματα. Συμβολαιογράφοι, νομικοί επιστήμονες και δικηγόροι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, γι' αυτό και πρώτοι έχουν διαδηλώσει στους δρόμους τη δυσαρέσκεια τους. Η συνταγματικότητα ή όχι του ανοίγματος των επαγγελμάτων τους ελέγχεται ήδη από το Συμβούλιο Επικρατείας.

Χθες, στη Βουλή, ο Εμανουέλ Μακρόν τόλμησε να στρέψει τα «πυρά» του και προς τα μεγάλα αφεντικά των μεγάλων εταιρειών: Πρότεινε την κατάργηση των επιπρόσθετων αστρονομικών αποζημιώσεων που είθισται να παίρνουν όταν βγαίνουν στη σύνταξη. Πρόταση που αιφνιδίασε όσους τον βλέπουν ακόμα με καχυποψία ως πρώην τραπεζίτη.  ΑΠΕ

ΠΡΕΖΑ TV
19-11-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: