Κυριακή, Νοεμβρίου 23, 2014

«ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ» ΚΑΤΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ

ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΕΧΕΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙ ΜΑΤ ΝΑ ΦΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ;;; 
 
Περισσότεροι από 1500 διαδηλωτές πραγματοποίησαν σήμερα (Κυριακή) πορεία διαμαρτυρίας στον Κάκκαβο. Δεκαεπτά διμοιρίες είχαν αναπτυχθεί στις Σκουριές και... υποδέχτηκαν με δακρυγόνα και κρότου λάμψης τους διαδηλωτές, πριν καν προλάβουν να διανύσουν λίγα μέτρα στο εργοτάξιο. Η αστυνομία έκανε αλλεπάλληλες επιθέσεις  με χημικά, μην διστάζοντας να κάνει ευθείες βολές με ολποβομβίδες εναντίον ηλικιωμένων και μικρών παιδιών. Ένας διαδηλωτής μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας του Πολύγυρου. 
«Μας αντιμετωπίζουν λες κι είμαστε εισβολείς στην ίδια μας τη γη», λέει ο Γιώργος. «Έχουν προσπαθήσει να μας τρομοκρατήσουν με κάθε τρόπο. Έρχεται όμως μια στιγμή που ξεπερνάς το φόβο», λέει η Αγγελική. «Μας χτύπησαν, μας απείλησαν με διώξεις, έκλεισαν τ' αδέρφια μας στη φυλακή. Δεν κατάφεραν να μας λυγίσουν γιατί ξέρουμε ότι έχουμε δίκιο».
«Πόσα χημικά πρέπει να ρίξει η Αστυνομία για να ντουμανιάσει ένα βουνό; Πόσα δακρυγόνα έπεσαν στις Σκουριές για να κλαίνε τα μάτια ακόμα κι εκατοντάδες μέτρα μακριά; Και πόση αντοχή, δύναμη και κουράγιο πρέπει να έχεις για να μην κάνεις πίσω;», αναρωτιέται ο Γιάννης. Όντως, σ' ένα τοπίο χαμένο στην ομίχλη και τα σύννεφα των χημικών, επί τρεις ώρες οι διαδηλωτές δέχονταν τις επιθέσεις της ΕΛ.ΑΣ. κι ανταπάντησαν με πέτρες. Ακόμα όμως και στις πιο δύσκολες στιγμές οι Χαλκιδικιώτες δεν χάνουν το χιούμορ τους: «μη βαράτε, έχουμε νερά», φώναζαν στα ΜΑΤ, ενώ το σύνθημα της ημέρας ήταν σίγουρα το «ο μπάτσος το νερό ποτέ δεν το πληρώνει, μπάτσοι - γουρούνια - δολοφόνοι». «Για πολλοστή φορά, το δικαίωμα στη διαμαρτυρία θυσιάστηκε στο βωμό των 'επενδύσεων'», σημειώνει στην ανακοίνωσή του το Συντονιστικό Ιερισσού ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. «Για πολλοστή φορά η ελληνική αστυνομία, επιτέλεσε το ρόλο της ασφάλειας ιδιωτικής εταιρείας, εξαπολύοντας άγρια δολοφονική επίθεση προς άοπλους διαδηλωτές. Έχουμε κάθε δικαίωμα να υπερασπιζόμαστε τη γη μας και τη ζωή μας. Όση βία κι αν χρησιμοποιήσουν, όσες προσπάθειες για δημιουργία τετελεσμένων καταστάσεων κι αν κάνουν, εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την τελική νίκη και δικαίωση. Σύντομα θα ΄ρθει η ώρα, που όλοι οι υπεύθυνοι για το έγκλημα που συντελείται στη Χαλκιδική, θα λογοδοτήσουν».
Ντίνα Δασκαλοπούλου
«Η αστυνομία για ακόμα μια φορά λειτούργησε ως στρατός προστασίας του κυρίου Μπόμπολα και της Ελντοράντο. Επιτέθηκαν εντελώς απρόκλητα στους διαδηλωτές. Οι κρανοφόροι του κ.Κικίλια, όταν δεν κάνουν πλιάτσικο σε περίπτερα, επιτίθενται σε παιδιά κι ηλικιωμένους. Άξιος ο μισθός τους κι ακόμα πιο άξιος ο υπουργός τους», δήλωσε η βουλευτής Χαλκιδικής του Σύριζα, Κατερίνα Ιγγλέζη.  
EFSYN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
23-11-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: