Τετάρτη, Νοεμβρίου 19, 2014

ΤΣΙΜΕΝΤΟ Ο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ

Πέντεμισι χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα αυθαίρετα μέσα στον αρχαιολογικό χώρο έχουν χτιστεί στους Δελφούς. Αύριο (Πέμπτη) δικάζονται στο Εφετείο Λαμίας δύο πρώην δήμαρχοι της πόλης. Ο Παναγιώτης Καλτσής κι ο Νίκος Φουσέκης αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Έξι χρόνια μετά την ανάκληση των οικοδομικών αδειών, τα αυθαίρετα στέκουν ακόμα όρθια στο Δελφικό τοπίο, ενώ η ζημία του ελληνικού Δημοσίου φτάνει τα 25.000.000 ευρώ, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι. «Οι Δελφοί είναι το τοπικό ανάλογο του Βατοπεδίου, των υποβρυχίων που γέρνουν, της λίστας Λαγκάρντ που δεν θα διερευνηθεί ποτέ, όσο οι ίδιοι διαπλεκόμενοι εξακολουθούν να διοικούν τη χώρα», δηλώνει η βουλευτής του Σύριζα, Μαρία Κανελλοπούλου. «Μέσα από αυτή την υπόθεση αναδεικνύεται η διαπλοκή και η αδιαφάνεια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που κάποιοι χρησιμοποιούν για ίδιον όφελος», λέει ο βουλευτής Γιάννης Σταθάς. 
«Είναι προκλητική η στάση αδράνειας των δικαστών», λέει η δημοτική σύμβουλος και νομικός Γιώτα Κασούτσα. «Η υπόθεση άλλαζε χέρια από ανακριτή σε ανακριτή και πήγαινε και ερχόταν από την Άμφισσα στη Λαμία. Τη λύση, όπως φαίνεται, έδωσε η εισαγγελέας Εφετών Λαμίας σε χρόνο-ρεκόρ, τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου του 2013. Μετά από όλο αυτό το σκηνικό, είναι λογικό να υπάρχει ανησυχία και σε εμάς αλλά και στον κόσμο, για το πόσο θα θελήσουν να ενσκήψουν στην υπόθεση αυτή - ειδικά τη στιγμή που το κλίμα για τον πολιτικό κόσμο και ιδιαίτερα για τους κυβερνώντες και τους υποστηρικτές τους όλα αυτά τα χρόνια είναι βαρύ».   
Ντίνα Δασκαλοπούλου 
http://www.efsyn.gr/ 
ΠΡΕΖΑ TV
19-11-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: