Τετάρτη, Νοεμβρίου 19, 2014

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΜΠΑΤΣΩΝ: «ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ Ο ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΣ» - ΝΕΕΣ ΠΙΠΕΣ ΑΔΩΝΙ

ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΛΗΡΗΜΑ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ... ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ - ΑΠΕΝΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ , ΣΤΙΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ.
Την εκδοχή των ανδρών των ΜΑΤ που συμμετείχαν στο πλιάτσικο στο περίπτερο στα Εξάρχεια διατύπωσε το πρωί της Τετάρτης εκπρόσωπος των αστυνομικών. Όπως είπε, ο περιπτεράς έπρεπε να συλληφθεί, γιατί δεν δέχθηκε τα χρήματα που του άφησαν οι άνδρες των ΜΑΤ. 

Για «τσαμπουκά του περιπτερά» έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης, ο αντιπρόεδρος δημοσίων σχέσεων της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών Στ.Μπαλάσκας, τόνισε: «Κατάκοποι οι συνάδελφοι, έδωσαν το 20ευρω για τα νερά και τότε άρχισαν τα λάθη».


Ο κ. Μπαλάσκας εντόπισε τα λάθη αφ' ενός στον περιπτερά που δεν ήθελε να πουλήσει στους αστυνομικούς νερό, αφ' ετέρου στους αστυνομικούς που δεν τον συνέλαβαν, αν και αυτό προβλέπει ο νόμος.

Στην ίδια εκπομπή ήταν προσκεκλημένος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έσπευσε να συνηγορήσει υπέρ των αστυνομικών. Σχολιάζοντας το επιχείρημα των αστυνομικών ότι εκείνοι έδωσαν χρήματα, αλλά ο περιπτεράς δεν ήθελε να τους δώσει τα νερά, είπε: «Ο περιπτεράς πήγε να πουλήσει τσαμπουκά».

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα, ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης δήλωσε στο Mega: «Νομίζω ότι ισχύουν αυτά που ισχύουν για όλους μας, οποιαδήποτε παράνομη συμπεριφορά είτε προέρχεται από αστυνομικό είτε από μη αστυνομικό πρέπει να ελέγχεται».

Η υπόθεση, για την οποία έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα και προανάκριση από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., είδε το φως της δημοσιότητας, μέσω ερασιτεχνικού βίντεο που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο. 

Το βίντειο δείχνει άνδρες των ΜΑΤ να επιδίδονται σε «πλιάτσικο» σε περίπτερο της περιοχής των Εξαρχείων κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν τη νύχτα της Δευτέρας μετά την πορεία για τη 41η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. 

Ακόμη φαίνεται ότι οι άνδρες των ΜΑΤ έρχονται σε αντιπαράθεση με δύο εργαζόμενους του συγκεκριμένου περιπτέρου, οι οποίοι λένε πως τα όργανα της τάξης πήραν νερά από τα ψυγεία τους χωρίς να τα πληρώσουν. 

Μάλιστα υπάρχουν καταγγελίες πως τα ΜΑΤ ξυλοκόπησαν τους δύο εργαζόμενους και προσήγαγαν τον έναν από αυτούς. 

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ. κινήθηκαν όλες οι διαδικασίες διερεύνησης των καταγγελιών. Η σχετική ανακοίνωση ανέφερε: 

«Σχετικά με βίντεο που έχει αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες του Διαδικτύου και απεικονίζει αστυνομικούς σε περιστατικό με ιδιώτες χθες το βράδυ σε περίπτερο στην περιοχή των Εξαρχείων ανακοινώνεται ότι από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας κινήθηκε η διαδικασία διοικητικής έρευνας και παράλληλα ενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων».

IN.GR
ΠΡΕΖΑ TV
19-11-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: