Δευτέρα, Νοεμβρίου 24, 2014

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ - ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΕΜΠΡΗΣΤΩΝ

Ο Δημήτρης Κυριακόπουλος μας εκπλήσσει ευχαρίστα με το βιβλίο «Πρόσκοποι εν δράσει - το κυνήγι των εμπρηστών», το πρώτο μιας μεγάλης σειράς που θα ακολουθήσει για παιδιά και όχι μόνο. Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Μάιο του 1986. Μεγάλωσε στον Νέο Κόσμο και το μόνο σίγουρο είναι ότι ονειρεύεται ένα νέο κόσμο. Στον προσκοπισμό ξεκίνησε από λυκόπουλο και σε ηλικία 13 ετών έλαβε Έπαινο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (ΣΕΠ) για τη συμμετοχή του στην αποστολή του Σώματος στους σεισμούς της Αθήνας το 1999, ενώ ως νεαρός βαθμοφόρος τιμήθηκε από το ΣΕΠ με το μετάλλιο των Εξαίρετων Πράξεων για τη συμμετοχή του στη προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών της Πάρνηθας. Ο Δημήτρης το 2012 παρέλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το Βραβείο Νησίδες Ποιότητας ως πρόεδρος του ΑΟ ΠΡΩΤΕΥΣ. 
Ο συγγραφέας πλέον Δημήτρης δημιούργησε σε συνεργασία με τον εικονογράφο Χρήστο Παπανίκο μια ωραία ιστορία με σκίτσα, η οποία έχει ως ήρωες -τι άλλο;- τρεις προσκόπους. 


Oι εμπρηστές έκαναν καλά τη δουλειά τους: οι επτά εστίες που μπήκαν ταυτόχρονα στο καταπράσινο βουνό της Αττικής θα το κάνουν σίγουρα στάχτη. Έχει μόλις νυχτώσει, τα πυροσβεστικά αεροπλάνα δεν μπορούν να πετάξουν και ο αυγουστιάτικος αέρας απλώνει με ταχύτητα τη φωτιά. Ένα κόκκινο αγροτικό τρέχει στον δασικό χωματόδρομο· οι εμπρηστές έχουν ελάχιστα λεπτά για να απομακρυνθούν πριν φτάσουν οι αρχές. Όλα δείχνουν να πηγαίνουν ρολόι, ώσπου καταλαβαίνουν ότι ένας πιτσιρικάς πετάχτηκε από το πουθενά και τους καταδιώκει με ένα ποδήλατο. Μια ολόκληρη χώρα βρίσκεται κρεμασμένη μπροστά από τις τηλεοράσεις αγωνιώντας για την τύχη των δύο προσκόπων που όλα δείχνουν ότι έχουν απαχθεί από τους εμπρηστές. Σημαντικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο στέλνουν μηνύματα αποτροπιασμού και ζητούν να βρεθούν άμεσα οι δύο πρόσκοποι. Η κυβέρνηση έχει επικηρύξει τους απαγωγείς και έχει επιστρατεύσει κάθε ανθρώπινο και μηχανικό μέσο. Οι αρχηγοί της αστυνομίας και του στρατού έχουν δηλώσει ότι θα παραιτηθούν αν ως τα χαράματα δεν έχουν βρεθεί τα παιδιά. Χιλιάδες πρόσκοποι ψάχνουν τους αδελφούς τους όλη τη νύχτα, ενώ στις πόλεις της περιφέρειας συγκεντρώνονται στα προσκοπικά κέντρα για να προσευχηθούν, τη στιγμή που το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων προσφέρει ένα τεράστιο ποσό σε όποιον βοηθήσει να βρεθούν οι δύο ατρόμητοι ενωμοτάρχες. Ο Ερμής και η Ιόλη είναι μπλεγμένοι σε μια επικίνδυνη περιπέτεια, πρέπει να χρησιμοποιήσουν τις προσκοπικές τους γνώσεις και να μη φοβηθούν. Θα τα καταφέρουν; Δύσκολο, αλλά μην ξεχνάτε ότι δεν μιλάμε για δύο απλά παιδιά, αλλά για δύο προσκόπους. 

Το βιβλίο «Πρόσκοποι εν δράσει - το κυνήγι των εμπρηστών» κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες στα βιβλιοπωλεία από την FDL, με την ηθική υποστήριξη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και του Σώματος Προσκόπων Κύπρου. Πρόκειται για το πρώτο λογοτεχνικό κείμενο που αφορά στη μεγαλύτερη κίνηση νέων στον κόσμο -με πάνω από 32 εκατομμύρια μέλη- και αποτελεί μια πρωτότυπη ελληνική ιδέα που σύντομα θα κυκλοφορήσει σε πολλές ακόμα γλώσσες με σκοπό να παρουσιάσει τις ομορφιές της προσκοπικής ζωής και όλα τα προτερήματα που έχει για τους νέους, ο προσκοπισμός!  

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΔΩ 

https://www.facebook.com/proskopoiendrasi 



Στέφανος Καστρινάκης
ΘΕΜΑ

ΠΡΕΖΑ TV
24-11-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: