Πέμπτη, Οκτωβρίου 30, 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ-ΠΑΡΩΔΙΑ ΣΤO «EUROPALSO»

Με δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Κλαδικό Σωματείο Εργαζόμενων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση καταγγέλλει ότι οι εργοδότες του Κέντρου Ξένων Γλωσσών «EUROPALSO» διοργάνωσαν στα μουλωχτά εκλογές, μέσω του ψευδοσωματείου εργαζομένων που έχουν στήσει, προκειμένου να προσβάλουν τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα το Κλαδικό Σωματείο είχε στείλει εξώδικη κλήση για διαπραγμάτευση αυτής. 

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου έχει ως εξής:


«Όπως ακριβώς είχε προβλέψει το σωματείο μας: Αμέσως μετά την εξώδικη κλήση μας στις 17/10 στην εργοδοσία των Κέντρων Ξένων Γλωσσών, την "EUROPALSO", για διαπραγμάτευση ΣΣΕ, οι εργοδότες επιχειρούν να την προσβάλουν μέσω του ψευδοσωματείου εργαζομένων που έχουν στήσει για να υπογράφουν μαζί του συμβάσεις-λαιμητόμο για τα εργασιακά μας δικαιώματα. Και επειδή αυτό δεν θα μπορούσε εύκολα να το κάνει με τα 22 άτομα ψηφίσαντες στις τελευταίες του εκλογές, σε χρόνο αστραπή οργάνωσαν στα μουλωχτά νέες εκλογές στις 24 και 25 Οκτώβρη. Εκλογές που δεν ανακοινώθηκαν πουθενά, δεν προετοιμάστηκαν πουθενά και με καμιά συλλογική διαδικασία. Μαζεύτηκαν σαν τα ποντίκια σε μια υπόγεια αίθουσα του ξενοδοχείου INTERCONTINENTAL και υπό τη φύλαξη σεκιουριτάδων, οι εργοδότες υποχρέωναν τους εργαζομένους τους να πάνε να ψηφίσουν, όπως οι ίδιοι οι συνάδελφοι μας κατήγγειλαν.

Άμεσα το σωματείο μας κινητοποιήθηκε από το πρωί του Σαββάτου που το έμαθε. Βρέθηκε έξω από το χώρο, μίλησε με όσους συναδέλφους προσήλθαν, προσπάθησε να παρέμβει και να καταγγείλει τις εκλογές, ζήτησε να συναντηθεί με εκπροσώπους του φερόμενου ως ΔΣ του υποτιθέμενου σωματείου για να ενημερωθεί σε σχέση με την εκλογοαπολογιστική του συνέλευση, την προετοιμασία και τη διενέργεια των εκλογών. Παρείχε στήριξη σε συναδέλφους που θέλησαν να ψηφίσουν, αλλά επειδή δεν ήταν αρεστοί στην εργοδοσία δεν τους επετράπη η συμμετοχή. Στην απόπειρά τους να καταγγείλουν το γεγονός στη δικαστική αντιπρόσωπο, αυτή αρνήθηκε το νόμιμο αυτό δικαίωμά τους ενεργώντας σαν εγκάθετη της εργοδοσίας τους. Όταν μετά την προτροπή του σωματείου μας κάλεσαν την αστυνομία, η δικαστική αντιπρόσωπος τερμάτισε αυτοβούλως τις εκλογές και προχώρησε στην καταμέτρηση προστατεύοντας αυτή την εκλογική παρωδία. Στην παρέμβασή μας για να απολογηθεί βάσει ποιου πρακτικού του ψευδοσωματείου και για ποιο λόγο έληξε τις εκλογές, η δικαστική αντιπρόσωπος αρνήθηκε κάθε εξήγηση. Κάθε επαφή μαζί μας αρνήθηκε και το φερόμενο ως ΔΣ του ψευδοσωματείου.

Βάσει των αποτελεσμάτων αυτών των εκλογών, το ψευδοσωματείο θα επιχειρήσει να προσβάλει την κλήση μας για διαπραγμάτευση ΣΣΕ. Αυτές τις εργοδοτικές πρακτικές ανέχεται η κυβέρνηση που έχει θεσμοθετήσει ένα περιβάλλον πλήρους ασυδοσίας των επιχειρηματιών. Αυτές τις εργοδοτικές πρακτικές καλύπτουν και οι ταξικοί νόμοι, ενώ είναι προφανέστατη η εν πολλοίς παράτυπη λειτουργία αυτού του σωματείου-σφραγίδα και φωνάζει από μακριά η εργοδοτική υπόστασή του, που έχει μοναδικό στόχο ύπαρξης το ξεθεμέλιωμα των δικαιωμάτων και την ισοπέδωση των αποδοχών των εργαζομένων του κλάδου. Ιδιαίτερη ευθύνη έχει το υπουργείο Εργασίας και ο ίδιος ο υπουργός, που "νομιμοποιεί" επί της ουσίας το εργοδοτικό αυτό ανδρείκελο και το θεωρεί αντιπροσωπευτικό σωματείο για την υπογραφή Συμβάσεων στα ΚΞΓ!

Οι εργαζόμενοι μπορούμε και πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα στο πώς το κράτος και η δικαιοσύνη δρουν σε συνέργεια με την εργοδοσία για το τσάκισμα της ζωής μας. Μόνη λύση είναι η δικιά μας οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, η πάλη μέσα από το ταξικό κλαδικό σωματείο με γνώμονα τα δικά μας συμφέροντα.

Έχουμε την ευκαιρία στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η του Νοέμβρη, στις 12.00, στο Σύνταγμα να ενώσουμε τη φωνή μας με όλους τους άλλους εργαζόμενους, να στείλουμε μήνυμα στα αφεντικά, το κράτος και τη δικαιοσύνη τους.

Από την επιτυχία του αναθαρρούμε και με νέες δυνάμεις δίνουμε τη μάχη αξιοπρεπούς ΣΣΕ, βάζουμε στη μάχη και διεκδικούμε μέτρα προστασίας για τους αμέτρητους ανέργους του κλάδου μας. Ενωμένοι, αποφασισμένοι και οργανωμένοι σπάμε την τρομοκρατία σε κάθε χώρο δουλειάς, διεκδικούμε τη ζωή που μας πρέπει απέναντι στους επιχειρηματίες που λυμαίνονται τη δουλειά μας».

http://www.902.gr/ 

ΠΡΕΖΑ TV
30-10-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: