Κυριακή, Οκτωβρίου 19, 2014

ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ: ΑΛΛΑΓΗ ΣΧΕΣΗΣ ΚΙ ΟΧΙ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ

Υπέρ της γραμμής πίστωσης που προτείνουν οι δανειστές τάσσεται ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης. «Είμαι θετικός στην ύπαρξη ενός ισχυρού αποθέματος, στο οποίο μπορούμε να στραφούμε και να αντλήσουμε πόρους σε ώρα ανάγκης» δηλώνει.

Σε συνέντευξή του στη Real News μιλά και για τη σχέση της χώρας με το ΔΝΤ λέγοντας πως «δεν πρόκειται για διαζύγιο». «Το ονομάζω αλλαγή σχέσης» επισημαίνει και συμπληρώνει πως το ΔΝΤ θα είναι δίπλα μας ως παρατηρητής, χωρίς ενδεχελή ελεγκτική ιδιότητα.

Επισης, χαρακτηρίζει «παραπολιτική φιλολογία και κουτσομπολιά» τα πρωτοσέλιδα περί «καπελώματός του» από τον Γιάννη Στουρνάρα ή περί τρόικας από το Μέγαρο Μαξίμου.


«Αν υπήρχε ζήτημα έλλειψης εμπιστοσύνης ή 'χημείας' -όπως κάποιοι σκοπίμως αναπαράγουν για τους δικούς τους λόγους- θα το είχα αντιληφθεί» αναφέρει για τον πρωθυπουργό.

Στην κριτική που του ασκείται ότι δεν ελέγχει τους υπουργούς απαντά: «Συναίνεση, δουλειά, υπευθυνότητα και χρήσιμους λειτουργούς χρειάζεται ή χώρα, όχι παιδονόμους...».

Ειδικότερα, ο κ. Χαρδούβελης επισημαίνει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ελληνική οικονομία και τη διαπραγμάτευση είναι το πολιτικό κλίμα και η αβεβαιότητα. «Δεν θέλω και δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που συνειδητά δεν θέλουν να τελειώνουμε με το μνημόνιο» αναφέρει.

«Δεν έχω σταματήσει να ζητώ συναίνεση στα μεγάλα θέματα» λέει σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ενώ σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενων πρόωρων εκλογών, με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, επισημαίνει:

«Βρισκόμαστε σε ένα εύθραστο σημείο ισορροπίας. Η δυναμική που αναπτύσσεται στο οικονομικό πεδίο απαιτεί πολιτική σταθερότητα, ώστε να διατηρηθεί. Δεν είναι δύσκολο, αν κάνουμε τις λάθος επιλογές, να χάσουμε σε λίγους μήνες όσα κερδίσαμε τα τελευταία χρόνια».

Για τα speads υπογραμμίζει: «Ανέβηκαν παντού και πολύ περισσότερο στην Ελλάδα. Οι λόγοι είναι ευρωπαϊκοί, αλλά και ελληνικοί. Η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν το τέλος του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής και αυτό αποτελεί πηγή αβεβαιότητας για το τι έπεται στη συνέχεια, δηλαδή ποια θα θα είναι η μελλοντική μας σχέση με τους μέχρι σήμερα επίσημους δανειστές μας. Η αβεβαιότητα αυτή έγινε έκδηλη. Η αγορά θα ανακάμψει όταν τα αίτια της αβεβαιότητας εκλείψουν».   

in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
19-10-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: