Τετάρτη, Οκτωβρίου 22, 2014

ΆΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ ΑΡΤ. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟ, ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΚΟΜΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ

Την άρση της ασυλίας του χρυσαυγίτη βουλευτή Αρτ. Ματθαιόπουλου αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής με 198 ψήφους υπέρ, 4 κατά κι ένα παρών.

Ο Αρτ. Ματθαιόπουλος κατηγορείται για ληστεία και ζήτησε την άρση της ασυλίας του προκειμένου να αποδείξει την αθωότητά του στα δικαστήρια. Η Χρυσή Αυγή όμως δεν ψήφισε αποχωρώντας σύσσωμη από την αίθουσα καταγγέλλοντας την διαδικασία ως «ανούσια» κι «υποκριτική».


Ο χρυσαυγίτης βουλευτής υποστήριξε ότι κατηγορείται ότι έκλεψε ένα τσαντάκι την τοποθεσία του οποίου υπέδειξε ο ίδιος στην αστυνομία και κατηγόρησε τον μηνυτή του ως ναρκομανή. Ο Αρτ. Ματθαιόπουλος ισχυρίστηκε ότι η υπόθεση του 2005 επανήλθε στο προσκήνιο από το «κανάλι του Μπόμπολα», λίγο μετά από μια δράση της οργάνωσής του στην οποία συμμετείχε.

Παράλληλα, η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την μη άρση της ασυλίας για ακόμη τέσσερις βουλευτές, εναρμονιζόμενη με τις αντίστοιχες υποδείξεις της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας. Το αίτημα για άρση της ασυλίας του πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή, Στ. Μπούκουρα, για παραβίαση του ΚΟΚ απορρίφθηκε με 19 ψήφους υπέρ, 179 κατά και 5 παρών. Το αίτημα για την βουλευτίνα του ΚΚΕ, Λ. Κανέλλη, για συκοφαντική δυσφήμιση απορρίφθηκε με 3 ψήφους υπέρ, 197 κατά, δύο παρών κι ένα λευκό.

Το αίτημα για την άρση της ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή Β. Καπερνάρου για απάτη ενώπιον δικαστηρίου απορρίφθηκε με 9 ψήφους υπέρ, 189 ψήφους κατά και 5 παρών. Τέλος, το αίτημα για άρση ασυλίας του βουλευτή της Ν.Δ., Άδ. Γεωργιάδη, για ψευδή στοιχεία στο πόθεν έσχες απορρίφθηκε με 13 ψήφους υπέρ, 179 κατά, 7 παρών και 4 λευκά.

Κ. Π.    

 ΠΡΕΖΑ TV
22-10-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: