Τετάρτη, Οκτωβρίου 29, 2014

«ΚΑΚΙΣΤΗ» Η ΙΔΕΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΦΟΡΟΥ ΣΤΟ ΊΝΤΕΡΝΕΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Την πρόθεση της Νέιλι Κρους, Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ψηφιακή Ατζέντα, να συνεχίσει να στηρίζει τις διαδηλώσεις στην Ουγγαρία κατά της επιβολής φόρου €0,50/GB στην διαδικτυακή κίνηση, εξέφρασε ο εκπρόσωπός της Ράιν Χιθ, αμφισβητώντας παράλληλα την εμφάνιση φαινομένων βίας στις επαναλαμβανόμενες διαδηλώσεις της Κυριακής και της Τρίτης στην Βουδαπέστη. «Ήταν ένα πολύ μεγάλο, ειρηνικό και αξιοσέβαστο πλήθος εκεί», μετέφερε ο εκπρόσωπός της.   

«Ό,τι επηρεάζει το Ίντερνετ στην Ουγγαρία μας αφορά όλους και γι'αυτό η Νέιλι Κρους και η Ευρωπαϊκή Ένωση επιμένουν να επεμβαίνουν σε αυτό το στάδιο της διαβούλευσης για τον ιντερνετικό φόρο», διευκρινίζει ο εκπρόσωπος της Κρους. Η Ουγγαρία βρίσκεται ήδη χαμηλά σε όλους τους δείκτες ψηφιακής ετοιμότητας και ένας φόρος στην διαδικτυακή κίνηση  θα επιδείνωνε την θέση της, σημείωσε. Επιπλέον, χωρίς την αντίδραση της Ε.Ε., αυτή η «κακή πρακτική» θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλα κράτη-μέλη και τελικά, να βλάψει την οικονομική ανάπτυξη ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Διπλό λάθος», σημειώνει η Κρους, θα ήταν η επιβολή φόρου στα δεδομένα που διακινούνται μέσω Διαδικτύου, όχι απλώς στην πρόσβαση σε αυτό. 

Σχετικά με τον ορισμό ανώτατου ορίου στον σχεδιαζόμενο φόρο που θα επιβάλλεται στους παρόχους πρόσβασης στο Ίντερνετ, η Κρους εμφανίζεται ανικανοποίητη, δηλώνοντας μάλιστα δια του εκπροσώπου της ότι δεν αφήσει να ξεχαστεί το μέτρο ακόμα κι αν ψηφιστεί.


in.gr


ΠΡΕΖΑ TV
29-10-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: