Δευτέρα, Οκτωβρίου 20, 2014

ΠΑΚΙΣΤΑΝ: ΈΝΟΠΛΟΙ ΕΚΛΕΨΑΝ 400.000 ΑΠΟ «ΜΚΟ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ»

Περίπου 10 ληστές επιτέθηκαν την Κυριακή εναντίον μιας από τις μεγαλύτερες μη κυβερνητικές οργανώσεις του Πακιστάν, η οποία προσφέρει βοήθεια στους φτωχούς, αποσπώντας 400.000 δολάρια, αφού απείλησαν τον80χρονο ιδρυτή της, Άμπντουλ Σάταρ Έντχι, ανακοίνωσε η αστυνομία.



Ο κ. Έντχι είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο Πακιστάν επειδή αφιέρωσε τη ζωή του για να δημιουργήσει τεράστιο ανθρωπιστικό δίκτυο το οποίο βοηθά τους φτωχούς και προσφέρει καταφύγιο σε κακοποιημένες γυναίκες, ορφανά, ναρκομανείς και ανάπηρους, καθώς και υπηρεσία ασθενοφόρων, η οποία δρα σε όλη τη χώρα.

Τουλάχιστον οκτώ ένοπλοι παραβίασαν την πόρτα της έδρας της ΜΚΟ στο Καράτσι, εισέβαλαν στο κτήριο και κράτησαν ομήρους πολλούς εργαζόμενους, στην πλειονότητά τους γυναίκες.

Ξύπνησαν τον κ. Έντχι, ο οποίος ζει εκεί εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει και υπό την απειλή όπλου του ζήτησαν τα κλειδιά των χρηματοκιβωτίων.

Ο κ. Έντχι τους απάντησε ότι δεν τα έχει μαζί του και ο ληστές τα παραβίασαν και τα άνοιξαν παίρνοντας πέντε κιλά χρυσών κοσμημάτων και ποσό αντίστοιχο των 400.000 δολαρίων (περίπου 310.000 ευρώ), σύμφωνα με την αστυνομία και τη ΜΚΟ.

«Έχει αρχίσει έρευνα αλλά φαίνεται ότι οι δράστες είχαν έναν ή περισσότερους συνεργούς από το εσωτερικό της ΜΚΟ», δήλωσε ο Ζαχίντ Χουσάιν, αστυνομικός ο οποίος εμπλέκεται στην έρευνα.

Ο κ. Έντχι δημιούργησε την οργάνωσή του χάρη στις δωρεές πλουσίων και εράνους στη διάρκεια θρησκευτικών εορτών.

Πολλοί Πακιστανοί πολιτικοί τον έχουν προτείνει στο παρελθόν για το Νόμπελ Ειρήνης για το έργο του στη χώρα αυτή των 180 εκατομμυρίων κατοίκων, εκ των οποίων περισσότεροι από τους μισούς ζουν με λιγότερα από δύο δολάρια την ημέρα.

Ναυτεμπορική 

ΠΡΕΖΑ TV
20-10-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: