Κυριακή, Οκτωβρίου 19, 2014

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21/10

Η ανακοίνωση της Δικτύωσης Αλληλεγγύης στη Παλαιστινιακή Αντίσταση:

Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ, τον Μαρουάν Μπαργούθι και όλους τους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα την Τρίτη 21/10 στις 6:30μμ


Η τελευταία επιδρομή των Ισραηλινών στη Γάζα συνοδεύτηκε από άγρια καταστολή, συλλήψεις και απαγωγές Παλαιστίνιων στη Δυτική Οχθη, την Ανατολική Ιερουσαλήμ και τα κατεχόμενα του 1948. Χιλιάδες Παλαιστίνιοι οδηγήθηκαν στις φυλακές. Αρκετοί από αυτούς είχαν μόλις αποφυλακιστεί, μετά από χρόνια εγκλεισμού στα κάτεργα του Ισραήλ. Η αντίσταση στη βάρβαρη σιωνιστική κατοχή μεταλαμπαδεύεται από γενιά σε γενιά στα μπουντρούμια της Κατοχής, όπου οι Παλαιστίνιοι δίνουν έναν αέναο αγώνα ενάντια στα βασανιστήρια, τον εξανδραποδισμό και την υποδούλωσή τους.

Το 40% των Παλαιστίνιων ανδρών στη Δυτική Οχθη και τη Γάζα έχει κρατηθεί σε κατοχικές φυλακές. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν πάνω από 7.000 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές, ενώ σχεδόν 2.000 από αυτούς φυλακίστηκαν μέσω μαζικών συλλήψεων από τον Ιούνιο και μετά. 500 Παλαιστίνιοι κρατούνται υπό διοικητική κράτηση, χωρίς κατηγορίες ή δίκη, ενώ 1.500 παλαιστίνιοι κρατούμενοι είναι άρρωστοι και τους αρνούνται την πρόσβαση σε επαρκή ιατρική φροντίδα (πάνω από 100 είναι βαριά ασθενείς με καρκίνο και άλλες σοβαρές ασθένειες).

Στις 14 Σεπτεμβρίου, οι κατοχικές αρχές των φυλακών απαγόρευσαν τις οικογενειακές επισκέψεις για τρεις μήνες στον Αχμαντ Σααντάτ, το φυλακισμένο Παλαιστίνιο ηγέτη και γενικό γραμματέα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Η ενέργεια αυτή έρχεται εν μέσω της απαγόρευσης οικογενειακών επισκέψεων σε εκατοντάδες Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους, κατά τη βούληση των αξιωματούχων της ισραηλινής κατοχής, από τον Ιούνιο αυτού του έτους. Η άρνηση των οικογενειακών επισκέψεων δεν έχει στόχο μονάχα να αποκόψει τους Παλαιστίνιους κρατούμενους από κάθε επικοινωνία με τις οικογένειές τους, τις κοινότητές τους και τον κόσμο εκτός φυλακής, αλλά επίσης και να τιμωρήσει συλλογικά τις Παλαιστινιακές οικογένειες, με το να τους αρνείται την πρόσβαση στους έγκλειστους αγαπημένους τους.

Από τον Ιούνιο αυτού του έτους, το ισραηλινό κράτος έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις του στους Παλαιστίνιους κρατούμενους, με την απαγόρευση εκατοντάδων οικογενειακών επισκέψεων, οι οποίες γίνονται με δύο τρόπους: είτε με εντολές απαγόρευσης επίσκεψης στους κρατούμενους είτε με εντολές εξαίρεσης «ασφάλειας» για τα μέλη της οικογένειας. Κάποιοι φυλακισμένοι δεν έχουν δει τα μέλη της οικογένειάς τους εδώ και χρόνια. Αυτή η πρακτική συνοδεύεται από βίαιες εισβολές στα κελιά και τις πτέρυγες των κρατούμενων, από κατασχέσεις των υπαρχόντων τους, απαγόρευση πρόσβασης στο κυλικείο και συχνές μεταγωγές κρατούμενων από τη μια φυλακή στην άλλη.

Αυτές οι επιθέσεις στοχεύουν στην απομόνωση των Παλαιστίνιων κρατούμενων από τον Παλαιστινιακό λαό, από τα μάτια και τη συνείδηση του κόσμου.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Καμπάνιας για την Απελευθέρωση του Αχμαντ Σααντάτ προς τους αλληλέγγυους σε όλο τον κόσμο να αναλάβουν δράση από 17 έως 25 Οκτωβρίου για να αναδείξουν τον αγώνα των Παλαιστίνιων κρατούμενων για δικαιοσύνη και ελευθερία και να απαιτήσουν να τερματιστεί το μέτρο της απαγόρευσης οικογενειακών επισκέψεων, καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, τη Τρίτη 21 Οκτωβρίου, στις 6:30μμ

Δικτύωση Αλληλεγγύης στη Παλαιστινιακή Αντίσταση





ΠΡΕΖΑ TV
19-10-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: