Πέμπτη, Οκτωβρίου 30, 2014

ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ: ΆΚΑΡΠΕΣ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ 192 ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ

Χάνονται οι ελπίδες για τουλάχιστον 192 άτομα που αγνοούνται μετά από κατολισθήσεις λάσπης στην κεντρική Σρι Λάνκα.

«Δεν νομίζω ότι μπορούν να βρεθούν επιζώντες» δήλωσε ο υπουργός Διαχείρισης Καταστροφών, Μαχίντα Αμαραγουέρα στο πρακτορείο Reuters.


Ο υπουργός βρέθηκε στον τόπο της τραγωδίας στο μικρό χωριό που βρίσκεται σε απόσταση 190 χλμ από την πρωτεύουσα Κολόμπο. «Περισσότεροι από 150 άνθρωποι πιστεύεται ότι είναι νεκροί» δήλωσε.

Με το πρώτο φως της ημέρας περίπου 500 στρατιώτες και εθελοντές συνέχισαν τις έρευνες για τους αγνοουμένους, παρά την κακοκαιρία.

«Ο κίνδυνος να σημειωθούν και άλλες κατολισθήσεις στην περιοχή και η δυσκολία να εκτιμηθεί η κατάσταση σε ορισμένες περιοχές καθιστούν τις επιχειρήσεις δύσκολες» τόνισε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος ταξίαρχος Τζαγιάναθ Τζαγιαβίρα.

Ο πρόεδρος Μαχίντα Ρατζαπάσκα πρόκειται να επισκεφθεί την περιοχή αργότερα μέσα στην ημέρα.

Υπολογίζεται πως παρασύρθηκαν 3,5 χιλιόμετρα εδάφους, με τη λάσπη να θάβει περίπου 150 πρόχειρα κτισμένες κατοικίες, στις οποίες ζούσαν άνθρωποι που εργάζονται στις φυτείες τσαγιού της περιοχής.

Ο υπουργός Φυτειών Μαχίντα Σαμρασίνγκε δήλωσε στους δημοσιογράφους πως ήδη από το 2011 είχαν γίνει συστάσεις στους εργάτες να φύγουν από την περιοχή επειδή υπήρχαν φόβοι για κατολισθήσεις.

Μερικοί εργάτες επισήμαναν πάντως πως τους προσφέρθηκε στέγη μακριά από τις φυτείες τσαγιού, με αποτέλεσμα πολλοί να παραμείνουν στην περιοχή.

Λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας, η κυβέρνηση εξέδωσε προειδοποιήσεις για κατολισθήσεις σε πέντε άλλες περιφέρειες στο κεντρικό τμήμα της χώρας.  IN.GR


ΠΡΕΖΑ TV
30-10-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: