Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 01, 2014

ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΗΚΕ! ΈΧΑΣΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ WIKIPEDIA ΓΙΑ ΤΟ "ΟΝΕΙΔΟΣ" Ο Θ. ΚΑΤΣΑΝΕΒΑΣ

Έχασε τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του χρήστη της Wikipedia Diu, Δημήτρη Λιούρδη, ο πρόεδρος του κόμματος Δραχμή, Θόδωρος Κατσανέβας,. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του κ.  Κατσανέβα, με την οποία ζητούσε τη διαγραφή μέρους του περιεχομένου από το βιογραφικό λήμμα για τον ίδιο στον ιστότοπο της Βικιπαίδεια. Το επίμαχο περιεχόμενο ήταν η αναφορά σχετικά με την διαθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου, τότε πεθερού του κ. Κατσανέβα, στην οποία τον χαρακτήριζε «όνειδος» για την οικογένειά του.


Το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ επιδικάζοντάς του παράλληλα τα δικαστικά έξοδα (300 ευρώ).

Το δικαστήριο μπήκε στην ουσία λέγοντας πως «η προσωπικότητα του αιτούντος δε χρήζει προσωρινής δικαστικής προστασίας, η οποία για τους λόγους που προαναφέρθηκαν, δεν είναι παράνομη». Μάλιστα, προχωρώντας σε σχολαστική ανάλυση των δύο διαθηκών του Ανδρέα Παπανδρέου ως προς το επίμαχο σημείο - κρίνει πως «η μη επανάληψη περιεχομένου της πρώτης διαθήκης στη δεύτερη δε συνεπάγεται την απάλειψή του από την πρώτη». 

Επισημαίνει δε σχετικά με το περιεχόμενο του λήμματος πως «δεν διαφοροποιείται από τα αναγραφόμενα της διαθήκης», «ούτε η εκφορά του λόγου δηλώνει σκοπό καταφρόνησης της τιμής του».

Το επόμενο «ραντεβού» είναι για τον Ιανουάριο του 2016, οπότε και εκδικάζεται η αγωγή με την οποία ζητά ο Πρόεδρος του κόμματος της Δραχμής ζητά 200.000 ευρώ από τον κ. Λιούρδη  http://www.capital.gr/News.asp?id=2098489 


ΠΡΕΖΑ TV
1-9-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: