Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 01, 2014

Ο ΒΑΣ. ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΠΗΓΕ ΣΤΗ ΧΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ... ΑΓΩΝΙΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ

Μια ανταπόκριση για την επίσκεψη του υπ. Δημόσιας Τάξης στη Χίο προ ημερών, όπου επισκέφτηκε το κέντρο κράτησης προσφύγων, αλλά δεν είδε τους εκατοντάδες πρόσφυγες που "φιλοξενούνται" σε άθλιες συνθήκες σε χώρους γύρω από το λιμεναρχείο του νησιού.


Με την συνεχή αύξηση των αφίξεων προσφύγων, κυρίως από τη Συρία, αναδείχθηκε ανελέητα η  ανυπαρξία στοιχειωδώς αξιοπρεπών υποδομών για τους ανθρώπους που οι καταστάσεις εξώθησαν στη Χίο, σε αυτήν την πύλη του «ευρωπαϊκού παραδείσου»


Απέναντι από το κτίριο του λιμενικού της Χίου   οι παράγκες της ντροπής (φωτογραφίες) συμπληρώθηκαν από  αντίσκηνα για να στιβάξουν τις εκατοντάδες προσφύγων  σε συνθήκες αφόρητης δυσοσμίας (ελλείψει λειτουργικών τουαλετών, παρά τον αέρα της θάλασσας  η κατάσταση αφόρητη)Από τις αρχές του καλοκαιριού έχει επιστρατευτεί και άλλη προσωρινή(; ) λύση ανάγκης ,κάποια αίθουσα που προορίζεται για λειτουργία του ΚΕΘΕΑ όπου και εκεί υπάρχουν  τα ίδια προβλήματα στοιχειώδους υγιεινής.

Και όλα αυτά γιατί εδώ και χρόνια παρά τις πιέσεις, πολιτικών φορέων της Αριστεράς, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ- ΚΚΕ,  αλλά και της πάντοτε δραστήριας  «Επιτροπής για τους πρόσφυγες Χίου ΛΑΘΡΑ;» οι τοπικές αρχές ολιγωρούσαν και ανέβαλλαν την επίλυση μην παρέχοντας υποδομές που αργούν.

http://www.lathra.gr/images/august2014/IMGP0408.jpg
Τώρα που η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο  είχαμε επίσκεψη του υπουργού Κικίλια για το θέμα.
Και βέβαια σαν υπουργός αυτής της κυβέρνησης ο Κικίλιας  δεν είδε και  δεν κατάλαβε αλλά παραμένει ….ανθρωπιστής σύμφωνα με τις δηλώσεις του που παραθέτουμε:


Ο Κικίλιας λοιπόν ανήγγειλε τη δημιουργία τμήματος αλλοδαπών στην αστυνομία για να προχωράει πιο γρήγορα η γραφειοκρατική διεκπεραίωση, πράγμα κατ' αρχήν θετικό αλλά που δεν λύνει το πρόβλημα των συνθηκών της διαμονής των προσφύγων.


Κατά τα άλλα δήλωσε ότι προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των πολιτών και των τουριστών  υπονοώντας ότι αυτή κινδυνεύει από τους πρόσφυγες!


Για τις συνθήκες τις βρήκε περίπου καλές άλλωστε αυτό που προέχει είναι «η καλή εικόνα στον τουρισμό που φέρνει χρήμα»
Αν περισσεύει και κάποιο ψίχουλο «είμεθα  και ανθρωπιστές».



Στα παραπάνω του απάντησε με  ανακοίνωσή της  η Επιτροπή «ΛΑΘΡΑ;»

Και σα να μην έφθανε αυτή η βάναυση άρνηση της πραγματικότητας, η προβοκάτσια για την ασφάλεια των τουριστών (!), αλλά και η απάνθρωπη ιεράρχηση  των προτεραιοτήτων από τον υπουργό,  είχαμε και την περίπου  χρυσαυγίτικη πρόταση στελέχους των ΑΝΕΛ που επισκέφθηκε το νησί: «Να απελαύνονται  όλοι οι πρόσφυγες!»

 left.gr

ΠΡΕΖΑ TV
1-9-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: