Τρίτη, Σεπτεμβρίου 16, 2014

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟ ΣΤΙΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΑΡΧΕΣ-ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;;;

Κώλυμα προέκυψε στη διαδικασία παραχώρησης διευκολύνσεων στους κύπριους ανακριτές από τις ελληνικές αρχές, σε σχέση με την υπόθεση Αντρέα Βγενόπουλου.
Ασφαλείς πληροφορίες του Sigmalive από την Ελλάδα αναφέρουν ότι οι ελληνικές Αρχές κρίνουν ότι δεν δικαιολογείται η παραχώρηση στοιχείων προς διευκόλυνση της διερεύνησης του πρώην ισχυρού άντρα της MARFIN Λαϊκής Αντρέα Βγενόπουλου, σε σχέση με την οικονομία.


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο λόγος για τον οποίο η ελληνική δικαιοσύνη αδυνατεί να παραχωρήσει οποιαδήποτε δεδομένα στους Kύπριους ανακριτές αφορά στο γεγονός ότι ο κ. Βγενόπουλος είναι Έλληνας υπήκοος και ως εκ τούτου η κυπριακή δικαιοσύνη "δεν νομιμοποιείται να ζητήσει τέτοιου είδους στοιχεία". Αντιθέτως, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, αν οι κυπριακές αρχές κατέχουν οποιαδήποτε στοιχεία εναντίον του κ. Βγενόπουλου, οφείλουν να τα καταθέσουν στην ελληνική δικαιοσύνη. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους από την Αθήνα, οι κυπριακές αρχές οφείλουν να καταθέσουν οποιαδήποτε στοιχεία κατέχουν στην ελληνική δικαιοσύνη, η οποία είναι αρμόδια για Έλληνες υπηκόους, και όχι το αντίθετο. Επιπλέον, από κυπριακής πλευράς εκφράζεται η θέση ότι οι κυπριακές αρχές καθυστέρησαν για περίπου 15 μήνες στην κατάθεση του αιτήματος τους για λήψη στοιχείων από την Ελλάδα, γεγονός που δυσχεραίνει την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι η Νομική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε ζητήσει πρόσφατα τη δικαστική συνδρομή των ελληνικών Αρχών σε διάφορα θέματα που εξετάζονται από τις κυπριακές ανακριτικές Αρχές.

 http://www.sigmalive.com/

 ΠΡΕΖΑ TV
16-9-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: