Τρίτη, Σεπτεμβρίου 16, 2014

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΝΑΖΙ ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΟΥΠΑΚΙΑ,ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

Την παράταση, για ακόμη ένα εξάμηνο, της προσωρινής κράτησης του Γιώργου Ρουπακιά, του χρυσαυγίτη που σκότωσε πριν από ένα χρόνο τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι, διατάσσει με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών.

Το βούλευμα, με αριθμό 1589/2014, εκδόθηκε ενόψει της συμπλήρωσης σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 21 Σεπτεμβρίου, 12 μηνών προσωρινής κράτησης για τη δολοφονία του Π. Φύσσα ενώ σε βάρος του έχει εκδοθεί και δεύτερο ένταλμα προσωρινής κράτησης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.


Ο κατηγορούμενος, που κρατείται στις φυλακές Μαλανδρίνου, απέστειλε αίτημα στους εφέτες προκειμένου να αρθεί η προσωρινή του κράτηση επικαλούμενος οικονομικούς λόγους και πρότερο έντιμο βίο.

Βέβαια ο Γ.Ρουπακιάς, ο οποίος κατά τ’άλλα επιχείρησε να εμφανιστεί να εμφανιστεί ενώπιον δικαιοσύνης και κοινής γνώμης ότι δεν είχε ιδαίτερους δεσμούς με την νεοναζιστική οργάνωση, όπως αποκαλύφθηκε και από νέα ντοκουμέντα ήταν ταμίας στην τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε την Κυριακή η εφημερίδα “Real News”, και ενώ σε λιγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του Φύσσα στο Κερατσίνι, ο Γ.Ρουπακιάς εμφανίζεται, στον κατάλογο με τα ονόματα των στελεχών της νεοναζιστικής οργάνωσης στη Νίκαια, “δεύτερος τη τάξει”, καθώς εκτελούσε καθήκοντα ταμία.

Άλλωστε και τον περασμένο Σεπτέμβριο είχαν έρθει στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες του Ρουπακιά που έδειχναν ευθεία σύνδεση του με… πρωτοκλασάτα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Σε μία απ’ αυτές ποζάρει αγκαλιά με τον βουλευτή Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, ενώ σε άλλη απεικονίζεται στην εξοχή, πλαισιωμένος επίσης από μέλη της Χρυσής Αυγής, υπό τις σημαίες της νεοναζιστικής οργάνωσης.   enet.gr

 ΠΡΕΖΑ TV
16-9-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: