Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 15, 2014

«ΕΜΦΥΛΙΟΣ» ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ

Εικόνα διάλυσης για τη Χρυσή Αυγή στο νομό Λάρισας, καθώς πρωτοκλασάτα στελέχη δέχονται εξ οικείων τα βέλη για διορισμούς συγγενών και κατάχρηση προνομίων της Βουλής, όπως άτοκα δάνεια και μίσθωση πολυτελών κατοικιών.

Η αρχή έγινε με την αποχώρηση από τη Χρυσή Αυγή του βουλευτή Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, ο οποίος άφησε αιχμές κατά της ηγεσίας και των βουλευτών της.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», εδώ και περίπου τρεις μήνες μαίνεται ένας νέος «εμφύλιος» πόλεμος μεταξύ των στελεχών του «Πυρήνα Θεσσαλίας» και των κεντρικών γραφείων στην Αθήνα.


Το «σχίσμα» φέρεται να απασχολεί έντονα τον Ν. Μιχαλολιάκο, ο οποίος έχει δώσει κατευθύνσεις να αποσιωπηθεί το θέμα, διότι εκφράζονται φόβοι να χαθεί ο έλεγχος των τοπικών οργανώσεων σε πανελλαδικό επίπεδο. Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι η περίπτωση της Θεσσαλίας δεν είναι η μοναδική, αφού και σε άλλες περιοχές έχουν αρχίσει να διαφαίνονται διαλυτικά φαινόμενα.

Πρώην στέλεχος κατά Επιτήδειου για διορισμούς και προνόμια

Στο βίντεο, ιδρυτικό μέλος της τοπικής οργάνωσης και κορυφαίο στέλεχος της ΧΑ στη Θεσσαλία, το οποίο διαγράφηκε πρόσφατα (χωρίς να έχει γίνει γνωστή η αιτία), κάτι που προκάλεσε μεγάλη ενόχληση στα μέλη του τοπικού πυρήνα, εμφανίζεται να κατακεραυνώνει τον ευρωβουλευτή της ΧΑ Γιώργο Επιτήδειο στη διάρκεια συνομιλίας σε καφενείο, ενώπιον μελών της ΧΑ.

«Είναι σωστό να διορίζει ο ένας την κόρη του αλλουνού; Θεωρείται αλισβερίσι;» είναι η πρώτη ερώτηση, για να απαντήσει ο ευρωβουλευτής: «Ενας στρατιωτικός υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και όχι το σύστημα».

Ο συνομιλητής του τον διακόπτει, λέγοντας: «Στοπ εδώ. Ο στρατιωτικός ορκίζεται στην πατρίδα. Αν θεωρείς ότι κάθε νόμιμο είναι και ηθικό, τότε εμείς είμαστε βλάκες ή εσύ πολύ έξυπνος». 

Στη συνέχεια της κουβέντας οι τόνοι ανεβαίνουν και το πρώην στέλεχος της Λάρισας αναφέρεται στη χρήση προνομίων εκ μέρους βουλευτών της ΧΑ, σε αντίθεση με τα όσα διακήρυτταν.

«Να ξέρετε ένα πράγμα. Οι Ελληνες είναι ελεύθεροι. Αλλά ελεύθερος Ελληνας λογάται μόνο όταν έχει ψυχή. Αυτοί εδώ (σ.σ.: δείχνει τους υποστηρικτές που παρακολουθούν) θα έχουν ψυχή και εσάς θα σας στείλουν στα Τάρταρα της κάλπης την επόμενη φορά. Τη Χρυσή Αυγή εννοώ. Αμείβεστε με 25.000...» λέει και ο ευρωβουλευτής τον διακόπτει για να σημειώσει: «Αμειβόμαστε με 11.000 και τα μισά τα δίνουμε στο κόμμα».

«Κάθε επερώτηση που γίνεται μέσα (σ.σ.: στη Βουλή) πόσο τη χρεώνετε;» συνεχίζει το πρώην στέλεχος και σημειώνει: «Δεν ισχύει ότι βουλευτές της Χρυσής Αυγής νοικιάζουν βίλες στην Πεντέλη; Δεν ισχύει ότι ο Παναγιώταρος... πήρε άτοκο δάνειο από τη Βουλή και είναι σε 70 επιτροπές με 150 ευρώ η ώρα, βουλευτές νοικιάζουν βίλες και τα πληρώνει η Βουλή; Αν εγώ στο αποδείξω, τι θα κάνεις από κει και πέρα;» 

Η συζήτηση καταλήγει με το πρώην στέλεχος της ΧΑ να τονίζει: «Λοιπόν να 'σαι καλά, να σου δίνει ο Θεός δύναμη να χαίρεσαι τα χρήματα, τα ταξίδια σου, τη θέση σου στην οικογένειά σου και εσείς σαν πρόβατα επί σφαγής πάτε να τους ψηφίσετε... Ψήφιζα τόσα χρόνια, αλλά τώρα, ούτε μισή ψήφος στη Χρυσή Αυγή».

Χρήση προνομίων της Βουλής από το 1/3 των βουλευτών της ΧΑ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το ένα τρίτο των μελών της ΚΟ της Χρυσής Αυγής, με πρώτο τον Ηλία Παναγιώταρο, έκαναν χρήση των προνομίων για άτοκα δάνεια που παρέχει το σύστημα, το οποίο κατά τα άλλα καταγγέλλουν.

Μετά τις βαρύγδουπες δηλώσεις τους στην αρχή της θητείας τους το 2012, άρχισε η εκμετάλλευση των προνομίων. Πρώτα παρέλαβαν τα αυτοκίνητά τους, μετά διόρισαν συγγενείς, ενώ κάποιοι ενεργοποίησαν και τον δανεισμό τους από τη Βουλή.

Όπως σημειώνει το «Έθνος της Κυριακής» οι βουλευτές Ηλίας Παναγιώταρος, Δ.Κουκούτσης, Ν.Μίχος, Κ.Μπαρμπαρούσης, καθώς και ο Χρ.Αλεξόπουλος κατέθεσαν αίτημα για άτοκη δανειοδότησή τους μέσω του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του κοινοβουλίου και αμέσως έλαβαν τα ποσά που ζήτησαν.

Πρόκειται για άτοκα δάνεια 10.000 έως 15.000 ο καθένας, που αποπληρώνουν μέσω παρακράτησης από τις μηνιαίες αποδοχές τους, για διάστημα μέχρι τέσσερα χρόνια.    .in.gr 


ΠΡΕΖΑ TV
15-9-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: