Τρίτη, Σεπτεμβρίου 02, 2014

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΚΑΙ ΤΖΙΠ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΕ ΒΑΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ‏

Την παράλογη κατάσταση που επικρατεί στον στρατό την ξέρουν όλοι. Συντηρητικές αντιλήψεις, παράλογα προνόμια και παράνομες πράξεις σήμερα όμως, αυτή την εποχή κοινωνικής καταστροφής, όχι μόνο δε μπορούν να γίνουν ανεχτά, αλλά αντιθέτως προκαλούν με την ακρότητα τους, κάνοντας το σύνολο του προσωπικού να απαιτεί την παρέμβαση του ΓΕΣ.  

Τι λένε στην επιστολή:
«Αγαπητοί συνάδελφοι καλησπέρα σας. Θα ήθελα να αναφέρω και να αναδείξω ένα χρόνιο πρόβλημα το όποιο απασχολεί αρκετούς συναδέλφους και βέβαια και έμενα. Είμαι κατώτερος Αξκος και υπηρετώ στην Κομοτηνή αλλά διαμένω στην Αλεξανδρούπολη όπου και πηγαινοέρχομαι καθημερινά με IX αυτοκίνητο με άλλους συναδέλφους. Κατά τη μεταξύ μας συζήτηση, αναφέρθηκε πολλάκις τι ωραία θα ήταν αν μπορούσε η Υπηρεσία να έχει ένα λεωφορείο ή minibus το οποίο θα μας μεταφέρει Αλεξανδρούπολη – Κομοτηνή καθημερινά όπως κάνουν οι συνάδελφοι της Αεροπορίας που υπηρετούν στην Μαρώνεια. 
Παρόλα αυτά έχουμε αποδεχτεί το γεγονός για λόγους καθαρά οικονομικούς ότι η Υπηρεσία δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο και συνεχίζουμε να μετακινούμαστε με τα δικά μας IX. Ξαφνικά, όμως, διαπιστώνουμε, πέφτοντας από τα σύννεφα, ότι πρόσφατα, Σχης ανώτερος Αξκός, ο οποίος διαμένει στην Αλεξανδρούπολη, χρησιμοποιεί όχημα της Υπηρεσίας και οδηγό, χωρίς καμία από ότι μάθαμε έγκριση και πηγαινοέρχεται καθημερινά στην Κομοτηνή. Αυτό που ενοχλεί αφάνταστα είναι όχι τόσο το γεγονός της μετακίνησης του παραπάνω συναδέλφου αλλά γιατί η Υπηρεσία δεν μπορεί να βρει λύσει στη μετακίνηση μας τόσα χρόνια και ξαφνικά για ένα Σχη βρίσκει. Κλείνοντας θα ήθελα να σας θυμίσω μια παροιμία που πρέπει να σκεπτόμαστε όλοι μας έτσι σαν Υπηρεσία που είμαστε ‘’ Εκεί που είσαι ήμουν και εκεί που είμαι θα έρθεις’’.»
Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επισημαίνει για το θέμα:
“Συνομιλώντας με αρκετούς συναδέλφους, μέλη μας, διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι που υπηρετούν στην Κομοτηνή και διαμένουν στην Αλεξανδρούπολη, καθώς επίσης και στην Ξάνθη. Ενημερωθήκαμε μάλιστα ότι για τη μετακίνηση τους από Ξάνθη σε Κομοτηνή και αντίστροφα οι συνάδελφοι αυτοί έχουν μισθώσει, με πρωτοβουλία τους και με ατομικό μηνιαίο μίσθωμα 60 Ευρώ, ΔΧ λεωφορείο, προκειμένου να μετακινούνται καθημερινά με ασφάλεια και με λιγότερο κόστος στις Μονάδες τους.  Γνωρίζοντας την ευαισθησία της Διοίκησης σε θέματα μέριμνας στρατιωτικού προσωπικού, προτείνουμε να εξετάσετε την περίπτωση διάθεσης και χρήσης στρατιωτικών λεωφορείων ή minibus, προκειμένου να μετακινούνται καθημερινά και με ασφάλεια στα σπίτια τους οι συνάδελφοι που διαμένουν σε Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη”. 
Εμείς ως ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ απαιτούμε από την Ταξιαρχία, τη Μεραρχία και το ΓΕΣ να εξασφαλίσουν τη δωρεάν μετακίνηση των φαντάρων στις εξόδους τους με υπηρεσιακά οχήματα, όπως και του συνόλου του προσωπικού.
Επίσης, καλούμε τις Ενώσεις των Στρατιωτικών να μην πέσουν θύματα του συντεχνιασμού και να διεκδικούν λύσεις για το σύνολο των μελών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Εξάλλου, αύριο και τα δικά τους παιδιά θα πάνε στρατιώτες και θα κληθούν οι ίδιοι με την ιδιότητα του γονιού να επωμιστούν το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ           
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

http://diktiospartakos.blogspot.gr

-- 
http://diktiospartakos.blogspot.com/


ΠΡΕΖΑ TV
2-9-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: