Τρίτη, Σεπτεμβρίου 16, 2014

ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΕΚΤΟ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δεν έχει τέλος ο κατήφορος της ταξιδιωτικής αγοράς στη Ρωσία. Τα εντεινόμενα προβλήματα που αντιμετώπιζε εδώ και καιρό και τα οποία βγήκαν στην επιφάνεια με την ουκρανική κρίση (και όχι μόνο), έχουν μετατρέψει τα λουκέτα σε καθημερινό φαινόμενο.

Υπό μορφή ντόμινο έκλεισε τώρα και το έκτο ταξιδιωτικό γραφείο ρωσικών συμφερόντων. Πρόκειται για το ταξιδιωτικό γραφείο Versa που εδρεύει στην Αγία Πετρούπολη και δραστηριοποιούνταν έντονα και στην Ελλάδα.


Το γραφείο ανακοίνωσε επίσημα από την ιστοσελίδα του πως αναστέλλει τη λειτουργία του τμήματος εξερχόμενου τουρισμού μέσω του οποίου έστελνε Ρώσους πελάτες του και στην Ελλάδα.
Στην ανακοίνωση η διοίκηση του Versa αναφέρει ωστόσο πως θα επιδιώξει να διατηρήσει το τμήμα εισερχόμενου τουρισμού στο οποίο και βασιζόταν.

Πρόκειται για τον έκτο ρωσικό tour operator που στέλνει πελάτες του στην Ελλάδα που αντιμετώπισε σοβαρά οικονομικά προβλήματα το φετινό καλοκαίρι. Προηγήθηκαν κατά σειρά οι πτωχεύσεις των Neva, Labirint, Intaer, Solvex, Southern Cross.

Το Versa θεωρούνταν το ισχυρότερο ταξιδιωτικό γραφείο της Αγίας Πετρούπολης στον τομέα του εισερχόμενου τουρισμού και το 2013 είχε καταταγεί πρώτο με βάση την κερδοφορία του.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις στελεχών της αγοράς υπολογίζεται πως οι Ρώσοι πελάτες του Versa που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας δεν υπερβαίνουν τις 2000.



http://www.iefimerida.gr/ 

 ΠΡΕΖΑ TV
16-9-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: