Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 17, 2014

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Αντιδρούν στην εκποίηση των υπηρεσιών και της περιουσίας του ΟΕΚ σε ιδιώτες και ζητούν την άμεση έναρξη κοινωνικών προγραμμάτων. Παναττική στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας θα πραγματοποιήσουν στις 12:30, οι εργαζόμενοι του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) μαζί με δικαιούχους και δανειολήπτες.



Σύμφωνα με τους εργαζόμενους κανένα πρόγραμμα του ΟΕΚ δεν υλοποιείται τα τελευταία 2,5 χρόνια , ενώ την ίδια στιγμή παρακρατούνται οι εισφορές υπέρ του οργανισμού στο ακέραιο χωρίς την παραμικρή ανταποδοτικότητα. Καταγγέλλουν πως στόχος είναι το ξεπούλημα των υπηρεσιών και τις περιουσίας του ΟΕΚ σε ιδιώτες. 

Την ίδια στιγμή 84.000 περίπου δάνεια από ίδια κεφάλαια του ΟΕΚ και 97.000 δάνεια με επιδότηση του επιτοκίου παραμένουν χωρίς καμιά δυνατότητα ρύθμισης ενώ θα έπρεπε να είχε δοθεί προτεραιότητα στην διευθέτηση τους, καθώς αφορούν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Οι εργαζόμενοι ζητούν μεταξύ άλλων την κατασκευή νέων εργατικών κατοικιών, την έναρξη προγραμμάτων επιδότησης ενοικίων, τη ρύθμιση των δανείων και την άμεση επαναπρόσληψη όλων εργαζομένων που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας.   
Στο Κόκκινο 
ΠΡΕΖΑ TV
17-9-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: