Τρίτη, Σεπτεμβρίου 30, 2014

ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η γερμανική ανεργία αυξήθηκε απροσδόκητα τον Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία εργασίας της χώρας, υποδηλώνοντας ότι η εργασιακή αγορά στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αρχίζει να αποδυναμώνεται μετά από τη συρρίκνωση της παραγωγής στο περασμένο τρίμηνο.


Ο αριθμός των ανέργων ανθρώπων στη Γερμανία σημείωσε άνοδο κατά 12.000 τον Σεπτέμβριο μετά από την προσαρμογή των στοιχείων για εποχιακούς παράγοντες. Αυτό έρχεται σε σύγκριση με την αύξηση κατά 3.000 τον Αύγουστο, αριθμός που αναθεωρήθηκε ανοδικά. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal, είχαν προβλέψει πτώση κατά 2.000. Ο δείκτης της ανεργίας διαμορφώθηκε στο 6,7%, αμετάβλητος σε σχέση με τον Αύγουστο.

Τα στοιχεία έρχονται μετά από μια σειρά στοιχείων που εμφανίζουν αποδυνάμωση της καταναλωτικής και επιχειρηματικής εμπιστοσύνης, κυρίως λόγω των εντάσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Ωστόσο, οι πωλήσεις λιανικής εξέπληξαν ευχάριστα σήμερα παρουσιάζοντας αύξηση 2,5% σε μηνιαία βάση, ποσοστό που είναι το υψηλότερο από τον Ιούνιο του 2011.
 Dow Jones Newswires  

ΠΡΕΖΑ TV
30-9-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: