Τρίτη, Σεπτεμβρίου 16, 2014

ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΕΜΠΟΡΙΚΗ- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΜΕΣΩ «ΕΘΕΛΟΥΣΙΑΣ ΕΞΟΔΟΥ» ΣΤΗΝ «ALPHA BANK»

Πρόγραμμα «εθελούσιας εξόδου» ανακοίνωσε η «Alpha Bank» με στόχο τη μείωση του προσωπικού της κατά 20%, (περίπου 2.000 - 2.200 σε σύνολο 11.000 εργαζομένων) και κυρίως όσων έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης στα ειδικά ταμεία ή βρίσκονται κοντά στη θεμελίωση.

Η ισχύς του προγράμματος ξεκίνησε τη Δευτέρα 15 Σεπτέμβρη και λήγει στις 30 Σεπτέμβρη.


Η ΕΣΑΚ Εργαζομένων της Τράπεζας μοίρασε ανακοινώσεις για το ζήτημα αυτό. Επισημαίνει ότι «η "εθελούσια" συμφέρει μόνο την εργοδοσία γιατί ενισχύει τα κέρδη της, καθώς μειώνει τα λειτουργικά της έξοδα. Απολύει ένα σημαντικό αριθμό εργαζομένων χωρίς συνέπειες, αφού οι ίδιοι οι εργαζόμενοι "αποδέχονται" την απόλυσή τους. Στη θέση τους και κάνοντας χρήση αντεργατικών νόμων έχει τη δυνατότητα, όταν το θελήσει, να προσλάβει άλλο προσωπικό με μισθούς πείνας και χειρότερες εργασιακές σχέσεις».

Αντιθέτως για όσους φύγουν οι συνέπειες μακροπρόθεσμα θα είναι αρνητικές (υποταγή στους εργοδοτικούς σχεδιασμούς, δάνεια και φόροι που εξανεμίζουν την αποζημίωση, μείωση των συντάξεων κ.ά.) Ενώ όσοι παραμείνουν στη δουλειά καταδικάζονται σε εντατικοποίηση της εργασίας, χαμηλότεροι μισθοί, συρρίκνωση δικαιωμάτων, για να γίνει η τράπεζα πιο «ανταγωνιστική».

Η ΕΣΑΚ καλεί τους εργαζόμενους να συγκρουστούν με το φόβο και την ανασφάλεια, «οι δυσκολίες στο χώρο δουλειάς, η εξοντωτική εντατικοποίηση, η εργοδοτική τρομοκρατία και ο αυταρχισμός να μας πεισμώσουν. Κανείς να μη φύγει από τη δουλειά κυνηγημένος. Αν δε χτίσουμε κίνημα αντίστασης και ανατροπής στους χώρους δουλειάς, θα είμαστε όμηροι εργοδοτών και κυβερνήσεων είτε ως εν ενεργεία είτε ως συνταξιούχοι». 

902.gr

 ΠΡΕΖΑ TV
16-9-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: