Τρίτη, Σεπτεμβρίου 02, 2014

«ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»: ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΕ 7ΜΗΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ!ΚΑΤΑΝΤΙΑ...

Συνάντηση του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ με τη Διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) πραγματοποιήθηκε σήμερα, όπου η αντιπροσωπεία το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ έθεσε πολλά σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τη δημόσια Υγεία και τους νοσοκομειακούς γιατρούς: προσλήψεις, εφημερίες, καταβολή δεδουλευμένων, χρηματοδότηση νοσοκομείων κλπ. Οι απαντήσεις ήταν οι πάγιες που δίνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας για όλα τα θέματα, απαντήσεις φυσικά που δεν καλύπτουν επ' ουδενί τις πραγματικές ανάγκες των νοσοκομείων των ασθενών και των υγειονομικών.


Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Ηλίας Σιώρας, ως μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας Αττικής, ο οποίος αναφέρει: «Τέθηκε και το ζήτημα των νέων οργανισμών των νοσοκομείων και με αφορμή αυτό ζητήθηκε από την 1η ΥΠΕ τι προβλέπει για τη λειτουργία των νέων χειρουργείων του "Ευαγγελισμού". Υπενθυμίζεται ότι τα νέα χειρουργεία έγιναν με χρήματα του ελληνικού λαού (συνολικό κόστος 30 εκατ. ευρώ), που εμφανίζονται ως δωρεά της Εθνικής Τράπεζας στα πλαίσια της κοινοτικής οδηγίας περί Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Η πρώτη φάση με 15 χειρουργικά τραπέζια κατασκευαστικά είναι έτοιμη, ενώ η δεύτερη φάση με επιπλέον οκτώ χειρουργικά τραπέζια θα είναι έτοιμη σε δύο χρόνια.

Σήμερα λειτουργούν 12 χειρουργικά τραπέζια με μεγάλη έλλειψη προσωπικού, υπερεντατικοποίηση της εργασίας, φτάνει στο σημείο να χρωστούνται χιλιάδες ρεπό στο προσωπικό και με δυσκολία να παίρνονται οι κανονικές άδειες. Είναι προφανές πως σε αυτή τη φάση για να λειτουργήσουν αξιοπρεπώς οι 15 καινούργιες χειρουργικές αίθουσες χρειάζεται η άμεση πρόσληψη αρκετών δεκάδων μόνιμου νοσηλευτικού κυρίως προσωπικού. Ήδη υπάρχει εισήγηση από όργανα του Νοσοκομείου, που ζητάει πρόσληψη 52 μόνιμων συναδέλφων κυρίως νοσηλευτών για τη νέα λειτουργία. Ενδεχομένως και αυτή η πρόταση να απέχει από τις πραγματικές ανάγκες και να χρειάζονται περισσότεροι μόνιμοι υπάλληλοι.

Μας ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι έχει εξαγγελθεί για τον "Ευαγγελισμό" η πρόσληψη 22 νοσηλευτών (17 ΤΕ και 5 ΠΕ) με επτάμηνη σύμβαση, κάτι που επιβεβαίωσε σήμερα η διοίκηση της 1ης ΥΠΕ και οι οποίοι θα καλύψουν τις επιπλέον ανάγκες των νέων χειρουργείων. Επίσης, είναι γνωστό ότι η χρηματοδότηση των συμβασιούχων θα γίνει με κονδύλια ΕΣΠΑ και θα είναι του τύπου των γνωστών 5μηνων συμβάσεων μέσω ΜΚΟ που πολλοί χαρακτήρισαν ως δουλεμπόριο.

Αλήθεια, με ελάχιστο προσωπικό και επτάμηνες συμβάσεις πάνε να καλύψουν τις τρομαχτικές ανάγκες σε προσωπικό; Ετοιμάζονται μήπως να κάνουν και διθυραμβικά εγκαίνια της νέας πτέρυγας, εγκαινιάζοντας σύγχρονες πτέρυγες χωρίς δυνατότητα λειτουργίας; Επειδή το έχουμε ξαναζήσει το σενάριο, δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε τέτοια προσβολή και κοροϊδία.

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους και όλους τους ενδιαφερόμενους, όχι μόνο δε θα δεχθούμε τέτοιου είδους λειτουργία των νέων χειρουργείων αλλά θα διατρανώσουμε με κάθε τρόπο ακόμα και κατά τη διάρκεια της οποιασδήποτε φιέστας την ανάγκη για πρόσληψη πολλών δεκάδων μόνιμων συναδέλφων για την ασφαλή και αξιοπρεπή λειτουργία των νέων χειρουργείων». 
902.gr
 ΠΡΕΖΑ TV
2-9-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: