Τρίτη, Σεπτεμβρίου 16, 2014

ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΑΝ ΣΕ ΞΕΝΗ ΧΩΡΑ;-4 ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΛ ΑΠΟ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στην αμερικανική πρεσβεία, όταν καμικάζι έβαλε στόχο μια αυτοκινητοπομπή των ξένων στρατευμάτων.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Μοχάμαντ Αγιούμπ Σαλάνγκι γνωστοποίησε νωρίτερα μέσω Twitter πως ένας καμικάζι έβαλε στόχο μια αυτοκινητοπομπή των ξένων στρατευμάτων.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίσθηκαν από την έκρηξη, την ευθύνη της οποίας ανέλαβαν οι Ταλιμπάν. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως οι τραυματίες ανέρχονται σε τουλάχιστον 13. Σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, πολλοί άμαχοι φαίνεται να έχουν τραυματισθεί σοβαρά.


Η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 08:00 (τοπική ώρα, 06:30 ώρα Ελλάδας), την ώρα της πρωινής αιχμής, κοντά στην είσοδο της αμερικανικής πρεσβείας, ένα μεγάλο οχυρωμένο συγκρότημα ανάμεσα στο αεροδρόμιο και τη συνοικία στην οποία βρίσκονται, σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων, πολλές άλλες πρεσβείες, μια αμερικανική στρατιωτική βάση και το Ανώτατο Δικαστήριο του Αφγανιστάν.

Η εποχή Καρζάι τέλειωσε - Δύσκολη μετάβαση

Η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο αντιπάλων στις προεδρικές εκλογές του Ιουνίου. Ο υποψήφιος Αμπντάλα Αμπντάλα δήλωσε και πάλι χθες, Δευτέρα, πως νίκησε τον Άσραφ Γάνι, διαψεύδοντας τις ελπίδες ότι ο έλεγχος των ψηφοδελτίων θα επιτρέψει να αρθεί σύντομα το εκλογικό αδιέξοδο.

Το αδιέξοδο μεταξύ των δύο υποψηφίων σχετικά με τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου τροφοδοτεί τους φόβους για πολιτικο-εθνοτικές βιαιότητες σε μια χώρα η οποία απειλείται από την εξέγερση των Ταλιμπάν.

Οι ΗΠΑ αναμένουν τον επίσημο διάδοχο του απερχόμενου προέδρου Χαμίντ Καρζάι για να υπογράψει μια διμερή συμφωνία ασφαλείας με την οποία θα διατηρηθεί μια αμερικανική στρατιωτική παρουσία μετά την αποχώρηση των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στο τέλος του χρόνου.

Πληροφορίες από Ναυτεμπορική
 ΠΡΕΖΑ TV
16-9-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: