Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 29, 2014

ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ - ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3.000 ΝΕΚΡΟΙ ΤΟ 2014

Σε ένα απέραντο υδάτινο νεκροταφείο έχει μετατραπεί για τους μετανάστες η Μεσόγειος θάλασσα, σύμφωνα με στοιχεία – σοκ έρευνας που έδωσε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Η έκθεση αναλυτικά ΕΔΩ 
http://www.iom.int/files/live/sites/iom/files/pbn/docs/Fatal-Journeys-Tracking-Lives-Lost-during-Migration-2014.pdf

Σύμφωνα με τον Οργανισμό 3.072 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στο εννεάμηνο (Ιανουάριος - Σεπτέμβριος) του 2014, προσπαθώντας να διασχίσουν τη Μεσόγειο για μια καλύτερη ζωή. Πρόκειται μακράν για τον μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών παγκοσμίως. 

Όσον αφορά τους μετανάστες που έχουν χάσει τη ζωή τους παγκοσμίως σε μια προσπάθεια να βρουν μια καλύτερη ζωή για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, ξεπερνούν τους 40.000 παγκοσμίως(!) από το 2000. 

Ο Οργανισμός καλεί όλες τις κυβερνήσεις του κόσμου να αντιμετωπίσουν αυτό που περιγράφει ως «μια επιδημία εγκληματικότητας και θυματοποίησης.» 


«Το μήνυμά μας είναι σαφές: Οι μετανάστες δεν χρειάζεται να πεθαίνουν» δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΔΟΜ Ουίλιαμ Σουίνγκ. «Είναι καιρός να κάνουμε περισσότερα από το να καταμετρούμε τον αριθμό των θυμάτων. Είναι καιρός να κινητοποιήσουμε τον κόσμο για να σταματήσει αυτή η βία κατά των απελπισμένων μεταναστών» πρόσθεσε. 

Η 200 σελίδων έρευνα, του ΔΟΜ με τίτλο «Fatal Journeys» (Θανάσιμα Ταξίδια), ξεκίνησε μετά την τραγωδία του Οκτωβρίου του 2013, όταν πάνω από 400 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους σε δύο ναυάγια κοντά στο ιταλικό νησί Λαμπεντούσα.

Σημειώνεται ότι πολλοί θάνατοι μεταναστών συμβαίνουν σε απομακρυσμένες περιοχές του κόσμου και δεν καταγράφονται, ενώ καμία οργάνωση σε παγκόσμιο επίπεδο δεν είναι σήμερα υπεύθυνη για την συστηματική παρακολούθηση του αριθμού των θανάτων που συμβαίνουν, με αποτέλεσμα τα ήδη εφιαλτικά στοιχεία του ΔΟΜ να είναι πιθανότατα σαφώς χειρότερα...
 skai
ΠΡΕΖΑ TV
29-9-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: