Τρίτη, Ιουλίου 29, 2014

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ,ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ #SKOURIES

Με μερικές προσθήκες τακτοποιούνται και οι τελευταίες «εκκρεμότητες» προκειμένου το αυθαίρετο-μαμούθ της «Ελληνικός Χρυσός», «το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης», να είναι απολύτως νομότυπο.Το νομοσχέδιο για τα δάση που ψηφίζεται την Παρασκευή απέκτησε άλλη μια τροπολογία και παράλληλα η Ελληνικός Χρυσός απέκτησε άλλη μια φωτογραφική διάταξη…
Με μερικές παραπάνω προσθήκες τακτοποιούνται και οι τελευταίες «εκκρεμότητες» των θηρευτών του χρυσού με το ελληνικό δίκαιο. Το «μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης» που κατασκευάζεται στις Σκουριές πολύ σύντομα θα είναι απολύτως νομότυπο.

Η τροπολογία έχει προκαλέσει την οργή των κατοίκων της Χαλκιδικής, που σχεδιάζουν τις αντιδράσεις τους: χτες συνεδρίασε το Συντονιστικό Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου, ενώ σήμερα συγκαλείται στην Ιερισσό ευρύτατη σύσκεψη με όλες τις επιτροπές αγώνα της Χαλκιδικής, αιρετούς από τον δήμο και την Περιφέρεια και τους τοπικούς βουλευτές.Η τελευταία τροπολογία, την οποία αποκάλυψαν χθες (Δευτέρα) οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, προβλέπει τα εξής:
Η έγκριση της τεχνικής μελέτης αποτελεί πλέον και έγκριση δόμησης για την ανέγερση κτιριακών εγκαταστάσεων που εξυπηρετούν τις ανάγκες εκμετάλλευσης και επεξεργασίας μεταλλευμάτων.

Η αρχιτεκτονική μελέτη και η μελέτη ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, συνοδευόμενες από υπεύθυνη δήλωση του μελετητή μηχανικού που βεβαιώνει την πληρότητα της μελέτης και τη νομιμότητα, είναι πλέον αρκετά για τη θεώρηση της έγκρισης δόμησης.

Για πρόχειρα και κινητά καταλύματα δεν απαιτείται πλέον ούτε έγκριση ούτε άδεια δόμησης.

 Το ΥΠΕΚΑ αναλαμβάνει πλέον την έκδοση της έγκρισης και της άδειας δόμησης, καθιστώντας αναρμόδιες τις υπηρεσίες της πολεοδομίας.
«Σε τρεις γραμμές αίρεται κάθε νομικό εμπόδιο στο καταστροφικό έργο της εταιρείας. Ταυτόχρονα, οι παρανομίες της Ελληνικός Χρυσός παράγουν νομολογία», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Συντονιστικό Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου. «Καλούμε τους βουλευτές να σταματήσουν να ψηφίζουν κατά παραγγελία και επιτέλους να παράξουν νομοθετικό έργο που θα προστατεύει το περιβάλλον και το κοινωνικό συμφέρον κι όχι τα συμφέροντα των “επενδυτών”. Τους καλούμε, μέχρι να ψηφιστεί η νέα “νομιμότητα”, να σκεφτούν πως ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι κατ' ανάγκη ηθικό, δίκαιο και αποδεκτό».
Ντ.Δ.
efsyn.gr
ΠΡΕΖΑ TV
29-7-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: