Δευτέρα, Ιουλίου 28, 2014

Η MALAYSIA AIRLINES ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΝΟΜΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ

Μετά τις δύο αεροπορικές τραγωδίες που συγκλόνισαν την παγκόσμια κοινή γνώμη, η Malaysia Airlines σχεδιάζει να προχωρήσει σε αλλαγή του ονόματός της, σε μία προσπάθεια «ξορκίσουν» το κακό και να σωθεί η εταιρεία..Η φήμη του μαλαισιανού αερομεταφορέα έχει πληγεί σημαντικά, τόσο μετά την εξαφάνιση της πτήσης MH370 το Μάρτιο, όσο και με την πρόσφατη κατάρριψη του boeing στην ανατολική Ουκρανία νωρίτερα αυτό το μήνα.

Ανεξάρτητα από τις αιτίες πίσω από τις δύο αυτές τραγωδίες, πολλοί εκτιμούν ότι οι μέρες της εταιρείας είναι μετρημένες, εάν οι επιβάτες αποφασίσουν ότι οι πτήσεις με τη Malaysia Airlines δεν αξίζουν τον κίνδυνο.
Σε συνέντευξή του στη βρετανική Telegraph, ο εμπορικός διευθυντής της Malaysia Airlines, Χιου Ντάνλιβι, δήλωσε πεπεισμένος ότι η εταιρεία θα «ανακάμψει πιο δυνατή» από την κρίση.
«Υπάρχον διάφορες εναλλακτικές στο τραπέζι, αλλά όλες περιλαμβάνουν τη δημιουργία ενός αερομεταφορέα που με σκοπό τη νέα εποχή για μας και άλλες αεροπορικές εταιρείες», σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Ως αεροπορική εταιρεία η Malaysia Airlines έχει γίνει δύο φορές αιτία θρήνου φέτος, αλλά θα ξεπεράσουμε αυτήν την τραγωδία και θα επανέλθουμε δριμύτεροι», πρόσθεσε.
Οι δύο αεροπορικές τραγωδίες που σημάδεψαν τον αερομεταφορέα της Μαλαισίας σημειώθηκαν στις 8 Μαρτίου, όταν η πτήση ΜΗ370 εξαφανίστηκε από τα ραντάρ μία ώρα μετά την απογείωσή της από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο και η δεύτερη στις 17 Ιουλίου, όταν η πτήση ΜΗ17 καταρρίφθηκε -όπως ευρέως πιστεύεται- από πύραυλο που εκτοξεύτηκε στην ανατολική Ουκρανία.
Στην πρώτη πτήση -που επισήμως έχει ανακοινωθεί ότι συνετρίβη στον Ινδικό- επέβαιναν 239 επιβάτες, ενώ στη δεύτερη 298.
ΕΘΝΟΣ

ΠΡΕΖΑ TV
28-7-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: