Τετάρτη, Ιουλίου 30, 2014

ΑΝΗΛΙΚΟΣ ΑΦΡΙΚΑΝΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΕΚΡΟΣ, ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ C-130

Το άψυχο σώμα ενός εφήβου, πιθανότατα αφρικανικής καταγωγής, εντοπίστηκε στο σύστημα προσγείωσης αμερικανικού στρατιωτικού αεροσκάφους μετά την άφιξη του μεταγωγικού στη Γερμανία, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Ο νεαρός εντοπίστηκε νεκρός τη νύχτα της Κυριακής, κατά τον έλεγχο ρουτίνας στο στρατιωτικό αεροσκάφος C-130J που είχε προσγειωθεί στην αμερικανική αεροπορική βάση του Ράμσταϊν, στη Γερμανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, αντιναύαρχος Τζον Κίρμπι.


Το αγόρι βρισκόταν στην πίσω θυρίδα του σκέλους προσγείωσης του αεροπλάνου. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί το πότε κατάφερε να κρυφτεί εκεί. Σύμφωνα με τον Κίρμπι, κατά πάσα πιθανότητα ο ανήλικος είναι αφρικανικής καταγωγής.

Το C-130J πραγματοποιούσε πτήσεις υποστήριξης στη Διοίκηση των Ένοπλων Αμερικανικών Δυνάμεων της Αφρικής (Africom) «με σταθμούς σε ορισμένες χώρες», ανέφερε ο εκπρόσωπος, χωρίς να κατονομάσει τις χώρες.

Αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε υπό καθεστώς ανωνυμίας ότι το συγκεκριμένο αεροπλάνο είχε πραγματοποιήσει οκταήμερη αποστολή στην Αφρική και μεταξύ άλλων είχε προσγειωθεί και στο Μάλι.

Την έρευνα της υπόθεσης και τη νεκροτομή του νεαρού αγοριού έχουν αναλάβει οι γερμανικές αρχές. 
  in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
30-7-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: