Τρίτη, Ιουλίου 22, 2014

ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ ΤΟΥ BOEING

Το πολεμικό κλίμα στην περιοχή όπου συνετρίβη το Boeing της Malaysia Airlines συνεχίζεται και μάλιστα όπως αναφέρει το Russia Today οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να διατηρήσουν την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός σε περίμετρο 40 χλμ από το σημείο της καταστροφής, αφού ουκρανικά μαχητικά βομβάρδισαν στόχους; σε απόσταση 30 χλμ από το σημείο της καταστροφής.

Συγκεκριμένα στις 11:30 τοπική ώρα δύο Ουκρανικά μαχητικά, μάλλον Su-25 πέταξαν πάνω από την πόλη Shakhtersk, η οποία βρίσκεται 30 χλμ από το σημείο συντριβής του Boeing. Σύμφωνα με το Russia Today τα μαχητικά εκτόξευσαν πυραύλους κοντά στην πόλη. Μάλιστα υπάρχουν μαρτυρίες πως στο σημείο σχηματίστηκε κρατήρας, ενώ δεν έχουν αναφερθεί θύματα.


Η σειρά της Αυστραλίας να κάνει λόγο για επιχείρηση συγκάλυψης της τραγωδίας.

«Τα στοιχεία στον τόπο της πτώσης του αεροσκάφους της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία παραποιήθηκαν σε βιομηχανική κλίμακα, στο πλαίσιο επιχείρησης συγκάλυψης», κατήγγειλε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Αμποτ.

«Μετά το έγκλημα, έρχεται η συγκάλυψη. Αυτό που είδαμε είναι παραποίηση σε βιομηχανική κλίμακα και προφανώς αυτό πρέπει να σταματήσει. Δεν πρόκειται για ατύχημα. Πρόκειται για έγκλημα», είπε απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στην Κανμπέρα.

Αναφερόμενος ωστόσο στον πρόεδρο της Ρωσίας δήλωσε ότι μέχρι στιγμής τήρησε τους λόγους του με την έγκριση από τη Μόσχα της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την ασφαλή πρόσβαση των ερευνητών στον τόπο της καταστροφής.

Μετά από πέντε ημέρες η Μόσχα δήλωσε έτοιμη να παράσχει πλήρη βοήθεια στις έρευνες

«Η Ρωσία είναι έτοιμη να παράσχει πλήρη βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης της κινητοποίησης εμπειρογνωμόνων...Πιστεύουμε ότι μία τέτοια καταστροφή πρέπει να διαλευκανθεί με την ενεργή συμμετοχή του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας», του ΟΗΕ, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πέντε ημέρες μετά την πτώση του αεροσκάφους της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία, η Μόσχα δήλωσε σήμερα έτοιμη να παράσχει "πλήρη" βοήθεια στην έρευνα, στην οποία περιλαμβάνεται και η αποστολή εμπειρογνωμόνων, και χαιρέτισε την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που απαιτεί την ελεύθερη και ασφαλή πρόσβαση στον τόπο της καταστροφής.

Παράλληλα η Μόσχα χαιρέτισε επίσης την απόφαση την οποία υιοθέτησε τη νύκτα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και η οποία απαιτεί ελεύθερη και ασφαλή πρόσβαση στον τόπο της καταστροφής.

Ενα βήμνα πίσω οι φιλορώσοι αυτονομιστές

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές ανακοίνωσαν τη νύκτα την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός σε μία περίμετρο 10 χιλιομέτρων γύρω από τον τόπο της καταστροφής.

Στο Χάρκοβο το τρένο με τις σορούς των επιβατών

Οι σοροί μέρους των 298 θυμάτων της αεροπορικής καταστροφής στην ανατολική Ουκρανία βρίσκονται σε ελεγχόμενη περιοχή από την ουκρανική κυβέρνηση, ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε. Σημειώνεται ότι από τους συνολικά 298 επιβαίνοντες στη μοιραία πτήση, οι περισσότεροι από τους μισούς, οι 154, ήταν Ολλανδικής υπηκοότητας.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ολλανδός πρωθυπουργός αναφέρει ότι το τρένο που μεταφέρει σορούς των θυμάτων αναχώρησε τη νύχτα από το Ντονέτσκ και αναμένεται να φθάσει σε αποκλεισμένη για την περίπτωση περιοχή στο Χάρκοβο περί τη 1 μετά το μεσημέρι.



http://www.iefimerida.gr/   

ΠΡΕΖΑ TV
22-7-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: