Τρίτη, Ιουλίου 29, 2014

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: ΝΕΑ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Λίγα ψίχουλα σε όλο και μεγαλύτερη ηλικία είναι η φιλοσοφία που διέπει και τις νέες αντιασφαλιστικές αλλαγές που θα επιχειρήσει η κυβέρνηση, με σκοπό να μειώσει κι άλλο την κρατική χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων και να αυξήσει την πελατεία στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.


Με τον απαραίτητο επιστημονικό μανδύα να παρέχεται από τη μελέτη του ΚΕΠΕ (Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών), η κυβέρνηση στοχεύει να μειώσει κι άλλο το «εργατικό κόστος» για τους εργοδότες προκειμένου να διευκολυνθούν οι κερδοφόρες επενδύσεις, με άμεση συνέπεια να αυξηθεί ακόμα περισσότερο το οικονομικό βάρος για τους ασφαλισμένους.

Εκεί θα οδηγήσει η προαναγγελθείσα από τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση νέα μείωση κατά μια μονάδα των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών το 2015. Το ΙΚΑ θα έχει νέα σημαντική απώλεια εσόδων, ενώ και ο ΟΑΕΕ έχει τεράστια οικονομικά προβλήματα, αφού η πολιτική υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων συνθλίβει τους μικρούς επαγγελματίες που 1 στους 2 δεν μπορεί να πληρώσει τις εισφορές του.

Έτσι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει -αξιοποιώντας επιστημονικές μελέτες, νούμερα και αριθμούς- να εμφανίσει σαν αναγκαίο κακό την ενοποίηση προς το χειρότερο των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και με αυτό το σκεπτικό ήδη προωθείται νέα ενοποίηση των ταμείων.

Φαίνεται πως σε ενοποίηση -με στόχο τη μείωσή τους- θα οδηγηθούν οι αναπηρικές συντάξεις και τα αναπηρικά επιδόματα, μέσω π.χ. του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Βέβαιο είναι ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να εξανεμίσει τον αριθμό των ασφαλισμένων που έχουν δικαίωμα να βγουν στη σύνταξη πριν τα 65 και τα 67 έτη, ενώ δεν αποκλείεται να δυσκολέψει τις προϋποθέσεις για την κατοχύρωση δικαιώματος συνταξιοδότησης, π.χ. με την αύξηση του ελάχιστου αριθμού ενσήμων που σήμερα είναι τα 4.500 ένσημα. 
 http://www.902.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
29-7-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: